Belföld

A kommunisták és fasiszták együtt segítenék vissza Gyurcsányt a hatalomba

Természetesen kampányhangulatban zajlott az Országgyűlés ülése, az ellenzéki politikusok csirkefarhátoztak, a kormánypártiak pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltjének sértő kijelentéseit idézték, valamint utaltak arra, hogy Márki-Zay Péter értékelése szerint „fasiszták és kommunisták" is vannak szövetségükben.

A kommunisták és fasiszták együtt segítenék vissza Gyurcsányt a hatalomba
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülése
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Furcsa mutatványt produkálnak, egyrészt azt mondják, meg vannak számlálva a napjaink, másrészt arról beszélnek, hogy diktatúra van. Azonban érdemi mondandó híján marad a személyeskedés és a határtalan baloldali
gyűlöletpolitika„ – reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Szabó Tímea napirend előtti felszólalására, amelyben a Párbeszéd frakcióvezetője a fideszes politikusokat ócsárolta indulatosan, majd csirkefarhátat és fűtetlen lakásokat emlegetett.

Dömötör rámutatott: több mint hét százalékkal nőtt a gazdaság, ez pedig lehetővé tette a 13. havi nyugdíj visszaadását, a családi adó-visszatérítést, a 25 év alatti fiatalok adómentességét. A baloldali kormányok, amikor lehetőségük volt, akkor sem adtak, hanem elvettek, ellenzékben pedig a baloldali politikusok nem szavazták meg a családokat segítő intézkedéseket – fejtette ki az államtitkár. A baloldal miniszterelnök-jelöltjére kitérve megjegyezte, tisztul a kép, már látható, Márki-Zay Péter mit gondol az országról, a magyarokról. „Többet is tudunk, mint kellene. Még senki sem emelte ilyen fordulatszámra a magyarok sértegetését” – fogalmazott Dömötör Csaba, szó szerint idézve a baloldal jelöltjének több kijelentését.

Hozzáfűzte: az ellenzék szó nélkül hagyja, hogy jelöltjük magyarok millióit sértegeti. „Mi megőrizzük a higgadtságunkat, a magyarok pedig április 3-án válaszolnak a sértegetésekre, és hangos lesz a válasz„.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Országgyűlésben
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Országgyűlésben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Csárdi Antal (LMP) a Völner-ügyet firtatta, Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára pedig azzal vágott vissza: „mivel Ön Gyurcsány szövetségese, így a korrupció szakértője. Szombathelyen egy gyanúsítottat indítanak a választáson, és Gyurcsány Ferenc ellen is folyt már büntetőeljárás, szerényebbnek kellene lenni”. Felidézte: amikor a legfőbb ügyészség kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, ő abban a pillanatban lemondott, büntetőeljárás fogja megállapítani a tényeket. Azonban a baloldalon sosem vállalják a felelősséget semmiért, azokban az ügyekben, ahol baloldali politikusok érintettek, mint például a Városháza-gate, nincs felelős.

Gyurcsány Ferenc nem volt jelen, ezért a DK vezérszónokaként Bősz Anett ecsetelte, hogy megélhetési válság alakult ki. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára közölte, módszertani szempontból erősen megkérdőjelezhető statisztikákkal próbálta alátámasztani érvelését a képviselő, a valóság az, hogy a szegénységnek kitettek száma 1,250 millió fővel csökkent, és az alacsonyabb keresetűek érdekét szolgája számtalan intézkedés, így a négy stop politikája – rezsicsökkentés, kamatstop, benzinárstop, alapélelmiszerek árstopja –, a devizahitelesek védelmében tett lépések, vagy a 13. havi nyugdíj. Ehhez képest 2010 előtt kétszeresére nőtt az áram, háromszorosára a gáz ára, eltörölték a családi adókedvezményt és a kedvezményes hiteleket. Nem szeretnénk, hogy ez a szegényellenes politika visszajöjjön – hangsúlyozta az államtitkár.

Miután Tóth Bertalan (MSZP) azt állította, ha ez a „korrupt kormány„ hatalmon marad, nem jönnek ide uniós pénzek, Orbán Balázs leszögezte: „A Jóisten mentse meg Magyarországot attól, hogy megint a baloldal garázdálkodjon az uniós forrásokkal!” Csak a töredékét tudták lehívni, elszalasztották a lehetőségeket, és azt a korszakot jellemzi a négyes metró korrupciós ügye is – emlékeztetett az államtitkár. Felidézte, hogy nemrég Angela Merkel is azt mondta, jól használja fel a uniós pénzeket hazánk, „összességében az emberek jólétének növelésére„. Ezzel a baloldali hazugság léket kapott – figyelmeztetett Orbán Balázs.

Jakab Péter „szabad országot” követelt, mondván, „az oltást kötelezővé tenni nem lehet!„ A Jobbik-elnök az oltatlanokért és a „melósokért” való aggódás után olyan kijelentésekkel igyekezett szórakoztatni a közvetítést követő híveit, mint hogy „Varga Judit pislog mint hal a szatyorban„, vagy, hogy Mészáros Lőrinc „majd pucolhatja a vécét szegeden ingyen, Önökkel együtt.” Kitért a gyermekvédelmi népszavazásra, a kérdéseket úgy értékelve, „bolondok maguk!„. Dömötör Csaba kérdőre vonta Jakabot, „mit keres a szemkilövetők választási listáján?” Felhívta a politikus figyelmét, hogy az oltakozás önkéntes, emlékeztette ugyanakkor, hogy a baloldal semmit nem tett hozzá a járvány elleni védekezéshez, csupán álhíreket köröztettek. 

„Parlamenti provokációval nem lehet javítani a magyarok megélhetésén – folytatta az államtitkár. A Jobbik hosszú utat tett meg, a posztkommunisták lefokozott tagozata lettek. Ez egy veretes szappanopera, végig tudtuk, hogy úgyis összejönnek. Végül csak aláírtak Gyurcsány Ferencnek. /.../ Vona Gábor eladta a Jobbik lelkét, Ön meg sem kísérelte, hogy visszaszerezze. Közös listán vannak a posztkommunisták és a jobbikosok, mindenben hasonultak ahhoz, ami ellen létrejöttek. Gárdajelvény le, vörös csillag föl. Ezután már nem lesz magukra szükség. A Jobbik támogatottsága zsugorodik, és ezért majd felelősséget kell vállalnia. Nehéz pillanat lesz, és a bohócsipka sem fog segíteni„ – vélekedett Dömötör.

Simicskó István (KDNP) kijelentette: szégyen, hogy a baloldalnak olyan jelöltje van, mint Márki-Zay Péter. „Veszélyes gondolatok, veszélyes kijelentések”, csak rossz cselekedetek várhatóak tőlük – mondta a frakcióvezető. Zsigó Róbert államtitkár válaszában hangsúlyozta: a választás tétje a magyar családok jövője, a baloldali kormányzás ugyanis elszegényítette a családokat, és a programjuk most is ugyanaz, mint korábban.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a DK-elnök „Itt a Feri„ címmel rendezvénysorozatot indított. „Erősen szimbolikus, hogy a kampány megint arról szól, hogy itt Feri, akit a baloldal nagy egyetértésben próbál visszasegíteni a hatalomba” – mondta Kocsis Máté.

Szerinte a helyzet az Itt a piros, hol a piros játékhoz hasonlít, csakhogy „mindegy, melyik pártot-poharat fordítják fel, mindegyik pohár alatt Feri van„. Csakhogy emlékszünk, milyen amikor itt a Feri, teszteltük már ezt a programot. /.../ A válságban mindent elvettek, amit lehetett, eladósították a családokat és kifosztották az országot – hangsúlyozta a frakcióvezető. Az ellenzéki hangzavarra úgy reagált: „ne kiabáljanak a fasiszták és kommunisták”... Hiába trükköznek, hiába indítanak bábokat, Gyurcsánynak lesz a legnagyobb frakciója, ő fogja megszabni az irányt – magyarázta Kocsis Máté.

Közölte: a magyaroknak egyszerű helyzete van, el kell dönteni, hogy Orbán Viktor rezsicsökkentő, családokat segítő kormányával előre mennek, vagy hátra, Ferivel.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Karácsony megint hazudott nyelvtudásáról

ĀA hétvégén a világ legrangosabb nemzetközi biztonságpolitikai fórumán, a Munich Security Conference-n vett részt és magyarul makogott, míg mindenki más angolul beszélt + VIDEÓ