Belföld

Iványiék 246 millió forinttal tartoznak az adóhatóságnak

Hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában. Házkutatási paranccsal érkeztek.

Iványiék 246 millió forinttal tartoznak az adóhatóságnak
Iványi Gábor
Fotó: MH/Török Péter

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek - írta az Oltalom Karitatív Egyesület hétfő reggel oldalán.

Korábban a NAV már többször tartott ellenőrzést az Iványi Gábor által vezetett egyesület iskoláiban és egyéb intézményeiben és próbálta lefoglalásokkal behajtani a tetemes tartozást, ami az állami járandóságuk visszatartása miatt keletkezett.

A Soros-hálózathoz köthető szervezet korábban maga vallotta be, hogy több mint 246 millió forinttal tartozik a NAV-nak.

Korábban a NAV már többször tartott ellenőrzést az Iványi Gábor által vezetett egyesület iskoláiban és egyéb intézményeiben
Korábban a NAV már többször tartott ellenőrzést az Iványi Gábor által vezetett egyesület iskoláiban és egyéb intézményeiben
Fotó: MH/Török Péter

Ráadásul a tartozás bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett, vagyis saját állításunk szerint a dolgozók bére után nem fizették meg a járulékokat.

Ez pedig súlyos szabálysértés a munkáltató részéről, hiszen ez nem a munkáltató pénze, hanem a magánszemély bruttó bérének a része, így nemcsak a költségvetést érheti kár, hanem a dolgozó magánszemélyt is.

A Menedék és az Oltalom szervezetek Soros György céljait szolgálják: 2016-ban együtt próbáltak – sikertelenül – ételt osztani a déli határzárnál, hogy ezzel tegyék elviselhetőbbé a tranzitzónát, és több migránst sarkalljanak arra, hogy Magyarország felé vegyék az irányt. Két hónappal később mindkét szervezet csatlakozott az ugyancsak Soros alapítványhálózata által kitartott szervezetek kampányához, amellyel a kvótanépszavazás érvénytelenségét akarták elérni.

Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában
Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában
Fotó: MH/Török Péter

Költségvetési csalás gyanúja miatt tartanak házkutatást

A NAV Központi Nyomozó Főosztály 2020. január 20. napján nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterülettől érkező bűnügyi tájékoztatás alapján - közölte az adóhatóság.

„A büntetőeljárás során okirati bizonyítási eszközök felkutatása és lefoglalása vált szükségessé, ezért a NAV nyomozói 2022. február 21-én kutatást tartanak a nyomozás során beazonosított irattárolási helyeken, azaz a 1086 Budapest, Dankó utca 9., Dankó utca 11. és Dankó utca 15. szám alatti helyiségekben” - írta a NAV.

Mivel a nyomozás jelenleg is folyamatban van, a NAV a büntetőeljárásról nem hozhat nyilvánosságra egyéb részleteket - közölték.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony megint hazudott nyelvtudásáról

ĀA hétvégén a világ legrangosabb nemzetközi biztonságpolitikai fórumán, a Munich Security Conference-n vett részt és magyarul makogott, míg mindenki más angolul beszélt + VIDEÓ