Belföld

Repülővel a szavazatokért

Külföldön élő magyarok szavazataiban reménykedik a baloldal, ami nem is csoda, hiszen a Nézőpont Intézet felmérése szerint ha „most vasárnap” lettek volna választások, a kormánypárt minden második pártlistás szavazatot megkapott volna (50 százalék), míg a baloldal közös listája a szavazatok 43 százalékára számíthatott volna.

Repülővel a szavazatokért
Márki-Zay Péter kétségbeesetten igyekszik összelapátolni még néhány szavazatot
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A baloldal ezért már bármibe belekapaszkodik a szavazatok reményében. A hvg.hu vette észre a Valasztas2022.uk oldal felhívását, amely arra invitálja az Egyesült Királyságban élő magyarokat, hogy utazzanak Magyarországra voksolni.

„Utazz haza repülővel, 200 angliai magyar társaságában, közösen Londonból Budapestre, hogy biztosan élhess választási jogoddal április 3-án, vasárnap az anyaországban, bejelentett magyarországi lakóhelyeden. Kösd össze egy hosszú hétvégével és családlátogatással a 2022-es áprilisi sorsdöntő országgyűlési választást” – olvasható a felhívásban, amelyet a Márki-Zay Péter hátországát adó Mindenki Magyarországa Mozgalom londoni szervezete működtet, s amely egy London–Budapest Ryanair-járatot szervez néhány további voks reményében. 

A baloldali szervezet azokra is gondol, akik mégsem utaznának haza: számukra telekocsi-szolgáltatást kínál, hogy eljussanak a három angliai külképviselet valamelyikére.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony megint hazudott nyelvtudásáról

ĀA hétvégén a világ legrangosabb nemzetközi biztonságpolitikai fórumán, a Munich Security Conference-n vett részt és magyarul makogott, míg mindenki más angolul beszélt + VIDEÓ

Hajrá, magyarok!

ĀElkészült a Hajrá, magyarok! kiadvány, országjáráson mutatják be a sportban elért eredményeket