Belföld

Mit szól Karácsony, hogy a baloldali szivárványkoalíció a fasisztákat is képviseli?

Láng Zsolt, a Fidesz Budapesti Választmányának elnöke nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek.

A levelet változtatások nélkül közöljük.

Mit szól Karácsony, hogy a baloldali szivárványkoalíció a fasisztákat is képviseli?
Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt (b-j)
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Tisztelt Karácsony Gergely Főpolgármester Úr!

Megdöbbenve hallottuk a hétvégén miniszterelnök-jelöltjének újabb kijelentését, miszerint Önök a fasisztákat is képviselik. Szó szerint azt mondta Márki-Zay Péter, idézzük:

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít – ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat -, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját.”

Először is kikérjük magunknak, hogy valaha is megtestesítettük volna a fasisztákat, bár az Ön miniszterelnök-jelöltje már annyi ember önérzetébe belegázolt, hogy ez is csak egy értelmezhetetlen hazugsága a mindennapokból. Azonban most nem csak mi, hanem a baloldali propagandasajtó is értetlenül áll a kijelentés előtt. Ezért arra kérjük a Főpolgármester Urat, hogy Ön is válaszoljon azokra a kérdésekre, amelyeket baloldali harcostársai tettek fel a nyilvánosság előtt a szövetségesének!

Objektum doboz

Főpolgármester Úr szerint:

  •  „Valóban azt gondolja a miniszterelnök-jelölt, hogy az Egységben Magyarországért a fasisztákat is képviseli?
  •  A szövetség melyik tagjára gondolt, amikor azt mondta (MZP), hogy a fasisztákat is képviseli valamelyikük?
  • Márki-Zay Péter szerint valóban lehet egyszerre fasiszta és gerinces ember, aki megtartja a saját világnézetét és a saját álláspontját?” (444.hu)

És még egy kérdés bónuszban tőlünk:

Mint aki a Budapesten élők képviseletére esküdött fel, mikor fog végre elhatárolódni az Ön pártszövetségében található jobb és baloldali szélsőségesektől? Meddig ölelgeti őket, miközben demokratát játszik a közösségi médiában?

Válaszát előre is köszönöm!

Márki-Zay Péter a baloldal jelöltje Fonyódon egy szombati fórumon, ahol a Jobbik jelöltjét támogatta, arról beszélt, hogy ők a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviselik. Magyarul elismerte, hogy közöttük vannak kommunisták és fasiszták is. 

Kapcsolódó írásaink