Belföld

Volner Párt: A magyar-orosz kapcsolatok fejlesztése nélkül nem lenne rezsicsökkentés

A magyar-orosz kapcsolatok fejlesztése nélkül nem volna lehetséges a rezsicsökkentés - jelentette ki a Volner Párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Volner Párt: A magyar-orosz kapcsolatok fejlesztése nélkül nem lenne rezsicsökkentés
Vlagyimir Putyin orosz elnök megbízható, fontos európai partnernek nevezte hazánkat
Fotó: AFP/Pool/Yuri Kochetkov

Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozóján ugyanis kiderült, hogy Magyarország ötödannyiért kapja a földgázt, mint a nyugat-európai országok - közölte Volner János. Hozzátette, a rezsicsökkentést elutasító baloldal hatalomra kerülése egyben azt jelentené, hogy 32 ezer forinttal nőne egy átlagos magyar család havi rezsiszámlája.

A független országgyűlési képviselő úgy véli, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje több támadást intézett a magyar rezsicsökkentés ellen.

„Azt mondta, hogy a rezsicsökkentés hülyeség, szerinte az a megoldás, ha az emberek kevesebb vizet, kevesebb gázt, kevesebb áramot használnak és kisebb autókba ülnek” - fogalmazott.

Közölte, szakértők kiszámolták, hogy ha a 2010 előtti baloldali kormányok „energetikai rendszerei” működnének még most is, akkor minden egyes magyar család havi 32 ezer forinttal fizetne többet a rezsiszámlára.

Volner János azt mondta, Márki-Zay Péter úgy viselkedik, mintha az Amerikai Egyesült Államok „kijáróembere” lenne, hiszen folyamatosan azon dolgozik a teljes baloldallal együtt, hogy megrontsa az ország gazdasági kapcsolatait Oroszországgal, vagyis elkövessük ugyanazt a hibát, mint a nyugat-európai államok. Megjegyezte, hogy miközben a magyar rezsicsökkentést sok nemzetközi támadás érte az elmúlt években, ma már az Európai Unió 19 tagállama hozott hasonló intézkedéseket, vagyis másolja a magyar modellt.

A Volner Párt pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a rezsicsökkentést megvédje a baloldallal szemben - fűzte hozzá.

Az április 3-ia országgyűlési választás nem csupán szimpátiaszavazás lesz, a családok egy olyan húsbavágó kérdésről is dönthetnek, hogy mennyi pénz maradjon a zsebükben - mondta Volner János.

Kapcsolódó írásaink

Ha van orosz gáz, van rezsicsökkentés

ĀNyugat-Európa többi országában a gáz és az áram ára a két-háromszorosára nőtt az elmúlt időszakban - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök + VIDEÓK

Egymilliárd köbméterrel több gázt kaphatunk

ĀA magyar kormányfő moszkvai látogatása békemisszió is - Századvég Alapítvány: Orbán Viktor moszkvai útja a párbeszédet és a fenntartható rezsicsökkentést szolgálja - Szijjártó: A magyar kormány célja a párbeszéd erősítése Kelet és Nyugat között + VIDEÓ