Belföld

A migrációt ellenzőket is gyalázta a baloldali jelölt

A baloldal jelöltje nem válogatja meg a szavait, ha a vidékieket vagy a jobboldali szavazókat minősíti, keményen sértegeti a polgárokat, ha a Fidesz-szavazókról van szó - vagy akár csak olyanokról, akik valamiben nem értenek egyet vele. Őket rendszeresen ostobának, elmeháborodottnak, tudatlannak vagy szerencsétlennek szokta nevezni.

A migrációt ellenzőket is gyalázta a baloldali jelölt
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Ha ezt nem juttatjuk el mindenkihez, akkor még mindig rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni – mondta Márki-Zay Péter a migrációval kapcsolatban. A baloldal jelöltje ezzel arra a hazugságára utalt, hogy „a Fidesz telepít be migránsokat”, ezt akarja eljuttatni mindenkihez. „Még egyszer mondom: kutatási adataink vannak, nem a levegőbe beszélek, sajnos még mindig ütős ez a téma, különösen vidéken, kistelepüléseken” – sajnálkozott Márki-Zay azon, hogy a vidéki embereket érdekli az illegális bevándorlás okozta biztonsági fenyegetés, emlékeztet az Origo, rámutatva: a baloldal miniszterelnök-jelöltje tehát megint a jobboldaliakat pocskondiázta, akik szerinte „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek".

Ezt például 2021 novemberében mondta egy Facebook-bejelentkezésben:

Objektum doboz

Gyurcsány jelöltje kifejtette: sokan azért nem szavaznak rá és szövetségeseire, mert attól tartanak, hogy egy kormányváltás után migránsokat telepítenének be. Márki-Zay persze azt nem tette hozzá, hogy ezt megalapozzák a kijelentései: korábban amerikai példákra hivatkozva a bevándorlók integrálását tartotta helyesnek, még ha ma már ezt le is próbálja tagadni. Nem sok sikerrel, akkor is elszólta magát, amikor azt mondta: „Ezeket az embereket meg kell nyugtatni, hogy az ellenzék egyáltalán nem tervez nagy számban...” - kezdte, majd itt, miután észrevette, hogy leleplezte magát, igyekezett javítani: „sőt, semmilyen számban nem tervez migránsokat betelepíteni Magyarországra”.

Mondanivalója akkor vált teljesen zavarossá, amikor a Fideszt vádolta migránsok betelepítésével: „Ha majd önök beszélgetnek emberekkel, és a migránsok szóba kerülnek, önök is mondják: csak a Fidesz telepít be migránst" – sulykolta a képtelen hazugságot követőinek Márki-Zay Péter.

A baloldali kormányfőjelölt mondatait érdemes mélyebb összefüggések kapcsán is vizsgálni: Márki-Zay olyan plakátokat jelentetett meg országszerte, amelyeken azzal vádolja a kormánypártokat, hogy több mint 50 ezer „migránst telepítettek be". Csakhogy migránsokról szó sincs. Több mint 38 ezren érkeztek hozzánk Európából, több mint 12 ezren Ázsiából és több mint 2700-an Amerikából. Az érkezettek és letelepedettek több mint fele külhoni magyar (a többi nagyrészt befektetni vágyó, vagyonos ember), vagyis Márki-Zay, miközben Ázsiából és Afrikából érkező, képzetlen gazdasági bevándorlókat akar befogadni, lemigránsozta a külhoni magyarokat. Mindez persze nem újdonság, a baloldal évtizedek óta hergel ellenük, a Gyurcsány Ferenc vezette DK pedig nyíltan a külhoni magyarság jogfosztása mellett érvel.

Úgy tűnik, Márki-Zay Péternek szokásává vált vérig sérteni a szavazókat és nemcsak a jobboldaliakat. A „migránskampány" kapcsán korábban is egyszerűnek és tudatlannak nevezte a vidékieket, és ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, még rá is erősített. Egy friss videójában megint a migráció témakörében arról beszélt, milyen fontos, hogy „az utolsó faluban is mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében".

Kapcsolódó írásaink