Belföld

Lemondott önkormányzati tisztségeiről Bús Balázs

Bús Balázs kedden közösségi oldalán jelentette be, hogy a jogászok által is megvizsgált összeférhetetlenséget tisztázva, a mai nappal lemond önkormányzati tisztségeiről (kerületi képviselő és fővárosi bizottsági tag).

Lemondott önkormányzati tisztségeiről Bús Balázs
Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke
Fotó: Facebook / Bús Balázs

Bús Balázs az Emmi-vel együttműködve megvizsgálta a jogi helyzetet. Ahogyan azt korábban megígérte és ahogyan az egy hitelt érdemlő politikustól elvárható, mivel a felvetett összeférhetetlenség megállta a helyét, haladéktalanul megtette a szükséges lépéseket az összeférhetetlenség megszüntetésére.

„Jogászok is megvizsgálták az összeférhetetlenség kérdését. Ennek alapján a mai nappal lemondok az önkormányzati tisztségeimről (kerületi képviselő és fővárosi bizottsági tag) megszüntetve az összeférhetetlenséget” - írta közösségi oldalán, ígéretét megtartva Bús Balázs.

Folytatta: Természetesen a jövőben is Óbudáért fog dolgozni és reméli, hogy április után folytatni tudja azt a munkát, ami két éve megszakadt Óbudán.

A III. kerületnek olyan képviselőkre van szükségük, akik az óbudaikat képviselik a Parlamentben - fogalmazott, majd hozzátette: „Én a jövőben is - ahogy eddig - az óbudaiakat fogom szolgálni.”

Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke emellett Szabó Tímea, momentumos képviselőre és Bangóné Borbély Ildikó képviselőre is felhívta a figyelmet.

Szabó Tímea két éve a közpénzből fenntartott Óbuda újságban kéthetente gyűlöletkeltő cikkeket ír és állít hazugságokat rólam, és az elmúlt önkormányzati tevékenységről - írta az NKA alelnöke.

Teszi ezt úgy, hogy tudja, nem reagálhatok rá, hisz az Óbuda újságból a dk-s polgármester (aki magát viccesen mindenki polgármesterének nevezi) kitiltott - tette hozzá.

Szabó Tímea foglalkozik Bús Balázs fizetésével is, mely alapján a képviselő a következőt fogalmazta meg:

„Tájékoztatom - de a vagyonnyilatkozataimban is szerepel, ahonnan kinézték a jövedelmeimet - hogy óbudai tiszteletdíjamat kerületi civileknek utaltam át (többek között: Jövőbarát Alapítvány, Elveszett Állatok Alapítvány, Margit kórház). Tájékoztatom, hogy ezt a jövőben is meg fogom tenni, függetlenül attól, hogy az összeférhetetlenséget megszüntetve, képviselőségemről lemondok. Bízom benne, hogy képviselőasszony is támogat óbudai civileket a tiszteletdíjából.

Teszi ezt az a Szabó Tímea, akiről nem tudni, hogy járt-e a Harvardra, ahogy állítja. Bizonyítékot erről senki nem látott. Bangóné esetében a pártja tudta, mit kell tenni.”

Kapcsolódó írásaink

Baloldali diplomák, bemondás alapján

ĀEddig is tudták a szocik, hogy Bangóné kamuzott a végzettségéről, de most kapóra jött nekik az ügy, mert így kevesebb emberük tart igényt a listás helyekre – véli Kocsis Máté