Belföld

Közérthető üzenetek helyett farhátozik Márki-Zay

„Ha lehet kérni, kicsit több empátiát az ellenzék részéről, különösen a baloldalon. Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás” - írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében Szalai Erzsébet szociológus.

Közérthető üzenetek helyett farhátozik Márki-Zay
Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A baloldali szakember kiemelte:  „Lehet szórakozni a csirkefarháton, csak hát az emberek több mint 20 százalékának ez az egyetlen húsétele. És nekik bizony néhány forint is számít”. Szalai Erzsébet szerint a baloldal érzéketlen hozzáállása a választási eredményeken is látszódni fog.

Objektum doboz

A baloldal azóta gúnyolódik az élelmiszerárak befagyasztásán, amióta azokat a kormány bejelentette. A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy vasárnap esti megnyilvánulásában szánalmasnak és ostoba intézkedésnek” nevezte a hatósági árak bevezetését, mondván, ez „olyan, mintha tollseprűvel akarnánk árvizet megállítani”.

Ez akkora ostobaság, akkora felelőtlenség és szakmaiatlanság. Egy szimbolikus alkalmatlansági beismerés, hogy már a csirkefarhát árát kellett befagyasztani ahhoz, hogy a legszerencsétlenebb emberek azt lássák, hogy mintha a kormány törődne a problémájukkal – jelentette ki Márki-Zay.

Márki-Zay újabb javaslat mondhatnak nemet az ellenzéki pártok

Az atv.hu úgy értesült, a hétvégén újra találkoztak egymással az ellenzéki pártok vezetői, Márki-Zay Péter tudtával, de jelenléte nélkül tanácskoztak a baloldali összefogás ügyeiről. A találkozón a közös lista volt a fő téma. 

A pártok a portál információ szerint nemet mondhatnak a közös miniszterelnök-jelölt újabb kérésére, miután korábban elutasították Márki-Zay Péter igényét egy hetedik frakcióra. Márki-Zay ugyanis arra is javaslatot tett, hogy legalább három roma képviselőjelölt kapjon befutó helyet a közös listán. 

Az atv.hu úgy tudja, az ellenzéki pártok 45 listás mandátummal számolnak az áprilisi választásokon, a Márki-Zay által javasolt képviselőjelöltek pedig csak a 46. és 50. hely közé kerülhetnének. Ezzel a közös miniszterelnök-jelölt újabb kérését utasítják el a pártvezetők. 

Korábban Márki-Zay Péter kijelentette, ha a hetedik frakció után erre a követelésére is nemet mondanak, úgy a lehető leghangosabban fogja elítélni a nyilvánosságban a politikai szövetségeseit. 

Kapcsolódó írásaink