Belföld

Már nem engedik egyedül beszélni Márki-Zayt

Korlátozott idő, korlátlan demagógia

A csekély érdeklődés ellenére rendületlenül folytatta kampányturnéját a hétvégén is Márki-Zay Péter a fővárosban és Heves megyében.

Már nem engedik egyedül beszélni Márki-Zayt
Márki-Zay Péter teljes mellszélességgel támogatja a kamuvideós Korózst
Fotó: Facebook

Zuglóban Hadházy Ákost ajánlotta a választók figyelmébe, és találkozott Vajda Zoltánnal is – a baloldal eme képviselőjelöltje a Mindenki Magyarországa Mozgalom CEU-mesterképzésen diplomát szerzett tagja, aki a múlt héten nyilvánosságra került felvételen arról beszél, hazánkban túl kevés a bevándorló.

Emellett Márki-Zay végigparolázta Eger, Gyöngyös és Hatvan városát, Berecz Mátyást, Dudás Róbertet és Korózs Lajost reklámozva. Berecz ügye egyébként jelenleg épp „forró pite” az összefogás számára: a Dobó István Vármúzeum főmuzeológusát azonnali hatállyal elbocsátották, arra hivatkozva, hogy nem járt be dolgozni, az ellenzék közös nyilatkozatban állt ki Berecz Mátyás mellett, azonban a dokumentumot a DK és a Jobbik nem írta alá, bár a Gyurcsány-párt ezt később technikai malőrrel magyarázta… A baloldal miniszterelnökjelöltje a hétvégén ismét hűségnyilatkozatot tett Karácsony Gergelynek, leszögezte, „vetélytársak voltunk, most már harcostársak lettünk”.

Szokásos vasárnap esti élő bejelentkezésén Márki-Zay eltért a hagyományoktól, a magányos monológ helyett a nemrég kampánystábjához igazolt Simon Andrással beszélgetett, s bejelentette, ez így marad már a választásokig. Simon jelenléte sem változtatott azonban a kormányfőjelölt arrogáns stílusán, és azon, hogy demagóg mondatokat hadarva hetet-havat összehordott az egészségügyről, a járványról – megismételte például, hogy a kínai vakcina nem védi a nyugdíjasokat –, csirkefarhátozott, leszögezve, hogy árstop helyett állami beruházásokat kellene leállítani, de kijelentette azt is, hogy „rendkívül jól áll a népszavazási aláírásgyűjtés”, valamint megint „aberráltnak” és „perverznek” nevezte a kormány gyermekvédelmi népszavazásának kérdéseit.

Hollik: Beosztottal nincs értelme vitázni

Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója közösségi oldalán reagált Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnapi felhívására, mi szerint vitára hívta Orbán Viktor miniszterelnököt: „Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.”

Már a 2006-os kampányt is végighazudta a baloldal

Ráadásul Márki-Zayra egyébként is jellemző, hogy kijelent valamit, majd amikor kérdőre vonják, akkor már az ellenkezőjét mondja, vagy egyszerűen letagadja a korábbi megszólalását.

Ezzel a hódmezővásárhelyi polgármester tökéletesen folytatja a baloldal hazudozási hagyományait, hiszen emlékezhetünk rá, hogy Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag végighazudta a 2006-os miniszterelnöki vitát.

Akkor Gyurcsány Orbán Viktor kérdésére azt mondta, hogy „senki nem akar gyógyszerfelírási díjat bevezetni”. Azt valóban nem vezettek be, lett viszont vizitdíj, ami tartalmilag teljesen ugyanaz, csak a neve más.

Aztán emlékezhetünk arra is, hogy a baloldal azzal kampányolt, - és ez az említett vitán is elhangzott - hogy csökkentenék az áfát, ami ehhez képest a választások után nem sokkal a duplájára nőtt.

Gyurcsányék emellett azt is megígérték, hogy csökkenni fognak a rezsiárak, ehelyett a villany, a víz és a fűtés is drágult. Később pedig maga a bukott miniszterelnök ismerte el elhíresült balatonőszödi beszédében, hogy hazudtak „reggel, éjjel, meg este.”

Kapcsolódó írásaink

Csúfos kudarc a baloldali aláírásgyűjtés

ĀHétértékelő. Deák Dániel: Az előválasztás során nagyjából nyolcszázezer ember adatait gyűjtötték össze, most pedig a kétszázezer szignó is problémát okoz az ellenzéknek

Karácsony a kormányra hárítja a felelősséget

ĀHiába szeretnék a balliberális erők, hogy az országgyűlési választásokkal egy időben sor kerüljön az általuk kezdeményezett népszavazásra, a jogi-eljárásrendi korlátok, valamint a referendumot övező érdektelenség miatt erre nem fog sor kerülni