Belföld

„Ne használja a zsidóságot alantas politikai céljaihoz”

Kemény hangú nyílt levelet írt Márki-Zay Péternek, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) kuratóriumának elnöke. A MAZSÖK kuratóriumi elnöke levelében arra szólítja fel Márki-Zay Pétert, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai eléréséhez.

„Ne használja a zsidóságot alantas politikai céljaihoz”
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

A MAZSÖK kuratóriumi elnökének levelét változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Polgármester Úr! Nagy érdeklődéssel figyelem a már ismétlődő vasárnaponkénti stand up comedy előadásait, amelyek méltán szórakoztatják valamely lepusztult kocsma közepesen erős alkoholos állapotban lévő közönségét. Már vizionálom jövő vasárnapi bejelentését, amely az eheti megnyilatkozásának folytatásaként a Terror háza bezárásáról és az eredeti funkció visszaállításról szólna. Hiszen a fideszes zsidók számbavétele nyilván Önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból se, mint fideszest se, mint zsidót. Amikor Finkelstein urat említette, mint antiszemita zsidót vajon eszébe jutott-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? Hiszen nincsenek rosszabbak, mint az öngyűlölők. Bár ezt ön is jól tudja, hiszen nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök-jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta bal oldalán. Mindezzel együtt úgy gondolom, hogy előre mutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni. Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen mint ahogy ebből a levélből is kitűnik a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben. Kívánok Önnek bölcsességet, önmérsékletet és józan ítélőképességet. Üdvözlettel:
Szabó György
kuratóriumi elnök

Mint ahogy azt megírtuk, Márki-Zay Péter új sajtófőnöke nem mindig állhat a baloldal miniszterelnöke mellett, így azt sem akadályozhatta meg, hogy Hódmezővásárhely polgármestere leüljön vasárnap este a szokásos élő bejelentkezésre a Facebook-oldalán. Márki-Zaynak ismét sikerült előrukkolnia egy újabb sértő és nagyon durva kijelentéssel: a legújabb most éppen az, hogy a fideszesekben a tolvajlást szokta kifogásolni, nem azt, hogy milyen a szexuális irányultságuk vagy a származásuk. Ezt alátámasztandó közölte, hogy a Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés.

Kapcsolódó írásaink