Belföld

Kampány helyett luxushotelekben múlatja az időt Márki-Zay kampányfőnöke

Luxusnyaralásokon töltötte idejét az utóbbi hetekben Gurzó Ákos. Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt kommunikációs vezetője Dubajban, Floridában és a Dominikai Köztársaságban múlatta az idejét, miközben itthon javában zajlik a kampány.

Miközben a baloldali aktivisták a hideg télben próbálják összegyűjteni az ellenzék által kezdeményezett népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat, addig Márki-Zay Péter kommunikációs vezetője jóval kellemesebb klímán töltötte az utóbbi másfél hónapot, vette észre a hirado.hu Gurzó Ákos közösségi médiában közzétett tartalmai nyomán.

„Vissza az örök nyárba” – dicsekedett még november közepén Márki-Zay jobbkeze, amikor Dubajból, az Egyesült Arab Emírségek ikonikus, luxusáról elhíresült városából jelentkezett be. A kép egy medencés luxushotelben készülhetett.

Dubajban novemberben...
Dubajban novemberben...
Fotó: hirado.hu

Egy nappal később ugyanonnan („For popular demand”, vagyis „közkívánatra”) kísérőszöveggel posztolt Gurzó: a képen egy koktél, a háttérben pedig a Burj Kalifa. Érdekességképpen érdemes lenne megjegyezni: Márki-Zay Péter legutóbb arról beszélt, hogy szerinte azért lenne jó a kórházak eladása, mert a magánegészségügyben akár „fűszoknyás lányok” is felszolgálhatják a mojitót.

Közkívánatra? Érdekes hozzáállás egy kampányfőnöktől
Közkívánatra? Érdekes hozzáállás egy kampányfőnöktől
Fotó: hirado.hu

Néhány héttel később, decemberben már a floridai Ocean Ridge üdülőhelyről jelentkezett be Gurzó Ákos, ezúttal is egy koktél kíséretében, „Szóóó örökké nyár” –felütéssel.

Gurzó Ákosnak mindenhol ízlik a koktél
Gurzó Ákosnak mindenhol ízlik a koktél
Fotó: hirado.hu

De Florida nem lehetett túl izgalmas, hiszen Márki-Zay kampányfőnöke egy héttel később már a Dominikai Köztársaságból, Puerto Platából posztolt, s természetesen a medence, a koktél és az „örökké nyár” itt sem maradt el.

Márki-Zay kampányfőnökének minden az örök nyárról szól...
Márki-Zay kampányfőnökének minden az örök nyárról szól...
Fotó: hirado.hu

Azonban lehet, hogy ez csak egy rövid kiruccanás lehetett, hiszen Szilveszterre Gurzó visszatért Floridába, az állam déli részén lévő szigetek közül Key Largót választotta, a szokásos koktél és medence szinte már kötelező elem. A bejegyzésből nemcsak az derült ki, hogy a kampányfőnök innen csodálta meg „az év utolsó naplementéjét”, hanem az is, hogy melyik luxushotelben pihente ki 2021 fáradalmait.

A Playa Largo Resort & Spa – mely magát „Florida Keys gyöngyszemének” nevezi – közvetlenül az óceán partján helyezkedik el, mindössze egyórás autóútra Miamitól, ahol177 luxusszoba, luxuslakosztály és bungaló, valamint egy tengerparti ház közül választhatnak szálláshelyet a vendégek. Itt egy kétszemélyes szoba ára éjszakánként 200 ezer és negyedmillió forintnyi dollár között mozog, amihez képest tényleg aprópénznek tűnik a napi körülbelül tizenötezer forintnyi „idegenforgalmi adó”, amiért wifi, napozóágy és biciklikölcsönzés is járt.

Kampányfőnökhöz méltatlan giccs
Kampányfőnökhöz méltatlan giccs
Fotó: hirado.hu

Gurzó Ákos egyébként akkor került a figyelem középpontjába, amikor Márki-Zay Péter megnyerte a baloldali miniszterelnök-jelölti előválasztást. Akkor több baloldali lapnak is nyilatkozott, így kiderült, hogy sokáig újságíróként dolgozott, majd marketingszakember lett, nemrég tért haza Amerikából, hogy segítsen Márki-Zaynak a kampányban.

Gurzó a közös baloldali kormányfőjelölt egyik legfontosabb háttérembere, ezt jól jelzi, hogy győzelmi beszédekor elsőként hívta fel maga mellé a színpadra, és elárulta, hogy a kampánya jelmondata, vagy éppen a folyamatosan hordott kék szalag is Gurzó ötlete volt – írta a vele készült portréinterjúban a Népszava. A Telex pedig (a 444-re hivatkozva) azt írta, hogy Márki-Zay szervezete, a Mindenki Magyarországért Mozgalom kereste meg Gurzót, „látva, hogy otthonosan mozog az amerikai politikában”.

Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke szerint Gurzót sokan Márki-Zay „eddigi sikereinek motorjaként tartják számon”.

Az utóbbi időben Márki-Zay Péter a fent idézet mojitós nyilatkozata mellett újévi beszédében megsértette az időseket, máskor pedig az újságírók elől kellett menekítenie sajtófőnökének, nehogy válaszoljon a kínos kérdésekre.

Gurzó egy friss poszt szerint az új évet már ismét Európában töltötte, bejegyzése szerint Zürichből repült Budapestre, „vissza a munkába”. Feltehetően itt szállhatott át, hogy valamelyik korábbi luxusnyaralás helyszínéről Budapest felé vegye az irányt.

Kapcsolódó írásaink

Folytatja a habzsi-dőzsit a Gyurcsány-fióka

ĀFlorida milliárdosok lakta városában is luxusingatlant vett a budapesti közműholding vezére - Gyurcsány Ferenc Mártha Imréről: Mártha Imre kitűnő ember. Én több Mártha Imrét szeretnék