Belföld

Márki-Zay a zsidókat és a melegeket is számon tartja

Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, Rákay Philip patrióta, kommunikációs- és médiaszakember és Hont András újságíró is közösségi oldalán reagált Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnap tett megjegyzésére.

Márki-Zay a zsidókat és a melegeket is számon tartja
Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: AFP

Márki-Zay Péter a napokban többször is tett már rosszindulatú megjegyzéseket, melyek közül a legutóbbi során lelkesen magyarázta, mit gondol a fideszesekről és a zsidókról. A baloldali politikus ezúttal a zsidók származásáról és szexuális orientáltságáról nyilvánult meg, a tőle sajnálatosan már megszokott, lekezelő stílusban.

Schiffer András, az LMP volt elnöke Facebook-bejegyzésében reagált az elhangzottakra:

„Mint egy jó sorozat: mindig a legjobb résznél lesz vége. Úgy várom már a vasárnapot, mint kisgyerek a Mikulást, jövő héten talán azt is megtudjuk, hogy zsidóból, vagy melegből van több a Fideszben” - írta közösségi oldalán.

Objektum doboz

Rákay Philip patrióta, kommunikációs- és médiaszakember hétfőn közösségi oldalán emlékezett meg Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt zsidókkal kapcsolatos vasárnapi megjegyzésére.

Rákay Philip azt írta bejegyzésében:

Márki-Zay tegnap ezt mondta: „A Fideszben is van néhány zsidó, csak kevés.”

Majd hozzátette:

Egy hercig kis számlálót esetleg nem akarsz felállítani valahol, te nagyon eszetlen? Tényleg nem hiszem el...

Objektum doboz

Hont András baloldali újságíró a következőt fogalmazta meg az eset kapcsán:

„Ezen a hétvégén azt hittem, hogy az lesz a csúcs, hogy Falus fővödör szerint megszűnnek a tévéműsorok az ötödik hullám miatt, és már lassan el is múlt a hétvége, hogy akkor ennyivel megússzuk, de érkezett a szokásos vasárnapi bejelentkezés, amelyből kiderült, hogy MZP nyilvántartja a fideszes zsidókat.

Szó szerint azt mondta, hogy a »Fideszben is van néhány zsidó, csak kevés«. A következő számláló, amit fölállít akkor ez lesz?

Csak tudja kimondani, hogy micsoda nem, mert ez se megy nagyon.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink