Belföld

Mestere tervét védte meg Márki-Zay Péter

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint hiba volt a Gyurcsányt megbuktató egészségügyi népszavazás kiírása

Mestere tervét védte meg Márki-Zay Péter
A hódmezővásárhelyi polgármester listázná politikai ellenfeleit
Fotó: MH/Török Péter

„Emlékeznek még arra, amikor a Gyurcsány-kormány megbuktatásában az egyik jelentős lépés a Fidesz részéről egy adózási kérdésben kiírt népszavazás volt, amit az akkori Alkotmánybíróság átengedett egészen furcsa és meglepő módon? Ugye ilyet kultúrországokban nem lehet” – jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelöltje 2019 májusában, az európai parlamenti választások napján közzétett bejelentkezésében, megvédve mesterét, Gyurcsány Ferencet.

Amint arról lapunk többször beszámolt, Márki-Zaynak számos, az emberek idegeit borzoló kijelentése volt már az egészségüggyel kapcsolatban. „Nem ördögtől való gondolat, bár tudom, hogy a kórházi napidíj és a vizitdíj a népszavazás óta Orbánéknál tabu. Mint bármiféle piacosítás. Nagy hiba” – mondta például az Írjunk történelmet! – Milyen legyen a jövő Magyarországa? címmel megrendezett eseményen a Gellért szállóban tavaly ősszel.

Ugyanitt úgy vélekedett: „Én úgy látom, ha ezt a versenyt megnyitjuk az egészségügyben, sokkal magasabb lesz a szolgáltatás, és megszűnik a paraszolvencia.”

Ezzel kapcsolatban Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a következő posztot tette közzé:

Objektum doboz

Márki-Zay Péter szerint egy üzleti vállalkozás keretein belül akár az is elképzelhető, hogy „fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogy ha valakinek a biztosítása vagy a saját pénztárcája azt is fedezi, de ahogy normális szolgáltatást nyújtva szinte azonnal tudnak időpontokat adni, és nagyon gyorsan elvégzik ezt a vizsgálatot, az garantált”. Meglátása szerint ez Magyarországon is működne, példaként hozta fel a magánrendelőket, ahol „érdekes módon azonnal van időpont”.

Gyurcsány bábja tébolyult ötletei mellett botrányos megnyilvánulásaival folyamatosan sértegeti a választókat is. Ismert, hogy a politikus korábban már számtalanszor kifejtette, hogy nem ért egyet sem a minimálbérrel, sem a rezsicsökkentéssel, vagyis tulajdonképpen a 2010 előtti kormányok politikáját folytatná.

Az elmúlt hétvégén azonban újabb szintet lépett. „Mint egy jó sorozat: mindig a legjobb résznél lesz vége. Úgy várom már a vasárnapot, mint kisgyerek a Mikulást, jövő héten talán azt is megtudjuk, hogy zsidóból vagy melegből van több a Fideszben” – írta közösségi oldalán Schiffer András. Az LMP volt elnöke Márki-Zay Péter hétvégi megnyilvánulására reagált, amikor az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt mondta egy bejelentkezésében: „A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés.”

„Egy hercig kis számlálót esetleg nem akarsz felállítani valahol, te nagyon eszetlen? Tényleg nem hiszem el…” – írta az eset kapcsán Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember közösségi oldalán.

Márki-Zay faragatlansága nemcsak a jobb-, de a baloldalon is kicsapta a biztosítékot. Hont András baloldali újságíró a következőt fogalmazta meg a hódmezővásárhelyi polgármester ámokfutásával kapcsolatban: „Ezen a hétvégén azt hittem, hogy az lesz a csúcs, hogy Falus fővödör szerint megszűnnek a tévéműsorok az ötödik hullám miatt, és már lassan el is múlt a hétvége, hogy akkor ennyivel megússzuk, de érkezett a szokásos vasárnapi bejelentkezés, amelyből kiderült, hogy MZP nyilvántartja a fideszes zsidókat. Szó szerint azt mondta, hogy a »Fideszben is van néhány zsidó, csak kevés«. A következő számláló, amit fölállít, akkor ez lesz? Csak tudja kimondani, hogy micsoda nem, mert ez se megy nagyon.”

Az ezzel kapcsolatos videót ide kattintva tudják megtekinteni.

Kapcsolódó írásaink