Belföld

Tovább gyalázza az időseket Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter nem hajlandó bocsánatot kérni azért, mert újévi - szokásához híven terjengős - beszédében arról értekezett, hogy a baloldal azért nyerhet a választáson, mert a nyugdíjasokat "megtizedelte" a járvány. Gyurcsány jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában sértődötten utasította el, hogy visszavonja a kijelentést, és kitartott mellette.  

Tovább gyalázza az időseket Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter megint arról kezdett értekezni, hogy a koronavírus-járvány miatt pusztulnak a nyugdíjasok
Fotó: MH/Török Péter

Márki-Zay úgy véli, az idősekre tett korábbi megjegyzése nem volt félreérthető. Ami valójában igaz is: tényleg nem volt félreérthető. Arról szólt, hogy Gyurcsány jelöltje az idősek halála árán akarna nyerni a választáson. 

Márki-Zay sértődötten beszélt arról, hogy voltak, akik bírálták, még a baloldalról is. Szerinte őt nem lehet kritizálni, mert ezzel csak a baloldal esélyeit rontják, és megint arról kezdett értekezni, hogy a koronavírus-járvány miatt „pusztulnak a nyugdíjasok”, és persze ezért - szerinte - a Fidesz a hibás. A műsor közben az ATV riportere is kénytelen volt elhatárolódni, és jelezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének bocsánatot kell kérnie az idősektől!

A baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltjének egyetlen dolga lenne: nagyon gyorsan bocsánatot kell kérnie az idős emberektől. Embertelen és szégyen, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nyíltan arról beszél, hogy szerinte az jó irány, hogy a koronavírus-járványban idősek halnak meg, mert az idős szavazók halálával neki és a baloldalnak nő az esélye a hatalom megszerzésére - írja a Fidesz közleménye.

Kapcsolódó írásaink