Belföld

Folytatja a habzsi-dőzsit a Gyurcsány-fióka

Mint korábban megírtuk, sokmilliárdos vagyont halmozott fel a lehető legnagyobb csendben az elmúlt években a fővárosi közműholding vezetője, a Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely által futtatott Mártha Imre.

Folytatja a habzsi-dőzsit a Gyurcsány-fióka
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester és Mártha Imre
Fotó: Facebook/FKF

A megkérdezett szakértők 50-60 milliárdra becsülik a Gyurcsány-fióka titokban összeszedett vagyonát. A Gyurcsány-fiókának gúnyolt cégvezér provokatív gazdagsága, jachtútjai, napi másfélmilliós szállodaszámlái, a híres maffiózótól, Prisztás Józseftől vett 2 milliárdos svábhegyi villája, a balatoni kikötő és egy másik 500 milliós villa, nem beszélve egy 60 milliós Bentley-ről, 40 milliós egyedi építésű zongoráról és 10-15 milliós órákról, nagy botrányt kavartak az elmúlt hetekben.

A Metropol információi szerint a fővárosi közművezér hétköznapi ésszel már szinte beláthatatlan vagyona még nagyobb mint hittük.

Állítólag iratokat, tulajdoni lapokat juttattak el a lap szerkesztőségébe arról, hogy az amerikai milliárdosok egyik felkapott méregdrága nyaralóhelyén, Floridában, annak is egyik leggazdagabb részén, Naples városában is vett magának luxusingatlant.

Az óceánparti Naples a szupergazdagok, az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman ausztrál-amerikai színésznőnek, a milliárdos amerikai író-sztárorvos Robin Cooknak és Rick Scott republikánus szenátornak is. De néhány év még itt élt a világsztár Donna Summer is.

Mártha Imre lakása Naples belvárosában, egy igazi luxus kondomíniumban található, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik. A statisztikák szerint az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa ez, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, népességarányosan pedig itt a legmagasabb a milliomosok száma egész Amerikában.

A papírok, melyek a Metropol oldalán megtekinthetőek, arról tanúskodnak, hogy Mártha egy olyan helyen vett ingatlant – beszédes módon fővárosi kinevezésével szinte egy időben, 2019 karácsonya előtt közvetlenül -, ahol a legolcsóbb lakás ára is átszámítva legalább 1 milliárd forint. A lap képeket is közöl a feltételezett ingatlanról.

Árulkodó az is, hogy a közművezér nem a magyar útlevelével, hanem a floridai jogosítványával igazolta magát, ami arra utal, hogy gyakran jár ide, már komolyan berendezkedett az USA egyik leggazdagabb államában, a milliárdosok paradicsomában. 

Információk szerint már kinevezett közművezérként is sok időt töltött Floridában, ami logikusan gondolkodva komoly akadályozója lehet annak, hogy biztosítani tudja a fővárosi szemétszállítást, a távfűtést és a temetkezést.

Gyurcsány Ferenc Mártha Imréről

A bukott miniszterelnök közösségi oldalán írta le, hogyan vélekedik Mártha Imréről:

„Mártha Imre kitűnő ember. Nem ismertem korábban közelről. Mert talán fura mostanság, én akkoriban is azt gondoltam, hogy a miniszterelnöknek nem kell káderezni mindenkit.

Általános szakmai, emberi bizalom övezte, amikor a kormányunk alatt vezette a Magyar Villamos Műveket. Csak jót halottam róla, személyesen alig találkoztunk.

Az utóbbi pár évben újra figyeltem mit csinál Budapesten. Amit tett, az elismerésre méltó.

Lehet vele vitatkozni egy sor kérdésben. De tisztességes, felkészült, okos ember. Hazafi.

Gazdag ember. Nagyon.

Nem az állam, nem a kormány jóvoltából. A tehetségéből. Nézzék meg az önéletrajzát. Nem egy Tiborcz.

Hogy mire használja magánvagyonát, ahhoz nincs közünk.

Én több Mártha Imrét szeretnék.”

Kapcsolódó írásaink