Belföld

Márki-Zay szerint népbutítás a rezsicsökkentés

Népbutításnak nevezte Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje azt a rezsicsökkentést, aminek révén havi szinten 32 ezer forinttal több marad a családok zsebében. A baloldali politikusok az elmúlt hetekben nemcsak Európa legalacsonyabb hazai rezsiárát kritizálták, hanem a benzinárcsökkentést is. 

Márki-Zay szerint népbutítás a rezsicsökkentés
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely baloldali polgármestere, Gyurcsány jelöltje
Fotó: MH

Na, a rezsicsökkentés az egyik ilyen népbutítás  - mondta Márki-Zay Péter egy keddi fórumon Gárdonyban.

A baloldali politikus azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy mindent lehet jól csinálni, okosan csinálni, meg lehet ostoba módon csinálni, lehet néphülyíteni. 

Gyurcsány jelöltje tehát folytatta a rezsicsökkentés elleni támadását. Márki-Zaynak tehát nem tetszik az, hogy a magyar családok a rezsicsökkentés révén havi 32 ezer forintot spórolnak meg. A baloldali politikus mindezek mellett a benzinárak hatósági rögzítését is támadta, annak ellenére, hogy ötlete sincs, hogy oldaná meg a problémát másként.

Az igazság, amiről nem esik szó: a rezsicsökkentéssel a lakosság eddig összesen már több mint kétezermilliárd forintot spórolt meg!

A gárdonyi fórumon mindezek mellett ismételten védelmébe vette a korrupt baloldali oligarchát, Bige Lászlót. Márki-Zay a védelmébe vette Bigét, és azt mondta: lehet, hogy tényleg volt kartell, lehet, hogy nem volt. Majd pedig közölte, egyelőre csak a propagandát látom meg azt, hogy meg akarják szerezni a cégét. 

Márki-Zay azért vette védelmébe Bigét, mert jelentős összeggel finanszírozta a kampányát. Mint megírtuk, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a magyar gazdákat sarokba szorító Bige László cégére tizenegymilliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt, az ügyészség pedig egy másik ügyben vesztegetés és hűtlen kezelés miatt vádat emelt a vállalkozóval szemben. Bige a GVH bírságát a bíróságon támadta meg.

Márki-Zay mindemellett a közelmúltban kijelentette, négyszáz óriásplakáton fogja hirdetni, hogy Soros nem telepített be migránsokat Magyarországra. Nem ez az első alkalom, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje védelmébe veszi az amerikai milliárdost, hiszen október 23-i ünnepi beszédében is kifejtette, hogy Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani 

Alapjogokért Központ: Márki-Zay, amit lehet, elvenne az emberektől

Márki-Zay Péter ízig-vérig baloldali, amit lehet, elvenne az emberektől és az adót is megadóztatná - hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ közösségi oldalukra feltöltött bejegyzésükben.

Benzinár és gázáremelés, szolidaritási adó és zöldadó, személyi jövedelemadó- és a társasági adó emelése, a minimálbér eltörlése - ez az ő programja, ez a baloldal programja - hangsúlyozták.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink