Belföld

Karácsonyék ellen tüntettek a Városházán

A szerdai Fővárosi Közgyűlésen Anonymus maszkos emberek tüntettek Karácsony Gergelyék ellen. De miért is tüntettek?

Karácsonyék ellen tüntettek a Városházán
A Városháza-üggyel kapcsolatos transzparenst mutat egy demonstráló a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán
Fotó: MH / Purger Tamás

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, a főváros vezetése eladásra kínálta a Városházát. Ennek kapcsán a főpolgármester eleinte hárított, majd az is napvilágot látott, hogy több ingatlan érintett, mint azt kezdetben gondolták. Az ügy kezdete óta már házkutatások is kezdődtek.

A Városháza-üggyel kapcsolatos transzparenseket mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén
A Városháza-üggyel kapcsolatos transzparenseket mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén
Fotó: MH / Purger Tamás

Legutóbb az úgynevezett Mocsárosdűlőről derült ki, hogy Karácsonyék attól is megszabadulnának. A főpolgármeseter nyilatkozatai hiteltelenné váltak, amikor egy magát Anonymusnak nevező maszkos személy különféle képi és hanganyagokkal tudott szolgálni a fővárosi ingatlanmutyi kapcsán.

A Városháza-üggyel kapcsolatos transzparenseket mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán
A Városháza-üggyel kapcsolatos transzparenseket mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán
Fotó: MH / Purger Tamás

A Fővárosi Közgyűlésen ezért többen a magát Anonymusnak nevező illető maszkjában tüntettek a kialakult helyzet ellen, annak megoldását követelve a fővárostól. A budapestiek többsége felelősnek tartja Karácsony Gergelyt a Városháza-ügyben.

Láng Zsolt: Visszatért a Demszky-Hagyó korszak a Városházára

Visszatért a Demszky-Hagyó korszak a Városházára, legalábbis a 2022-es költségvetés ezt mutatja - emelte ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Objektum doboz

A közgyűlesnek vége, de a munka folytatódik: kezdődik a vizsgálóbizottsági ülés, ahol Barts Balázst is meg fogjuk hallgatni - tette hozzá.

A januári ülésen tesz jelentést a Városháza-ügy miatt létrehozott vizsgálóbizottság

Meghosszabbította a Városháza-ügy miatt létrehozott vizsgálóbizottság mandátumát a Fővárosi Közgyűlés szerdán, a testület így a közgyűlés januári rendes ülésén számol be elvégzett munkájáról.

A vizsgálóbizottság elnöke Kovács Péter (Fidesz-KDNP) és az alelnök Soproni Tamás (Momentum) javaslatát a közgyűlés 18 igennel és egy tartózkodó szavazattal fogadta el.

Volner Párt: Virágkorát éli a baloldali szervezett bűnözés

A budapesti Városházán ismét szárba szökött és virágkorát éli a baloldali szervezett bűnözés - jelentette ki a Volner Párt (VP) elnöke szerdán Budapesten. Volner János, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen a párt aktivistái „egy Maffia-baloldal” feliratú transzparenst feszítettek ki. A molinón Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt miniszterelnök fotója volt még látható.

A politikus hangsúlyozta: 2010-ben abban bíztak, hogy soha nem tér vissza a „Dembszky-Hagyó-korszak korrupciója a Városházára”. Ezzel szemben, a napvilágra került hangfelvétel szerint, most Bajnai Gordon személyesen ismertette a baloldali maffia működését. Elárulta, hogy a baloldali összefogásban résztvevő pártok mindegyike részt vesz ebben a korrupciós mechanizmusban, sőt maga az összefogás azért jött létre, hogy országszerte ellophassák a közpénzeket - jelentette ki a VP elnöke.

Kapcsolódó írásaink

A többség szerint a felelős: Karácsony

ĀA választási részvételüket biztosra ígérő, politikailag aktív budapesti lakosok abszolút többsége gondolja úgy, hogy a főpolgármester politikai felelősség terheli a Városháza-botránnyal kapcsolatban – derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából