Belföld

Karácsony kérhette a Városháza eladását

Karácsony Gergely főpolgármester közvetlen helyettese, Kerpel-Fronius Gábor az ATV műsorában elismerte, hogy igenis voltak tervek a Városháza eladására, amelyeket ráadásul a főpolgármester megbízására terjesztettek elő. A kijelentés tudatában nem meglepő, hogy forró hangulatban kezdődött a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése

Karácsony  kérhette  a Városháza  eladását
Karácsony Gergely főpolgármester (j) és helyettese, Kerpel-Fronius Gábor
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az eladási terveket a főpolgármester javaslatára készítették elő és egy éve meg is tárgyalták az erről szóló dokumentumot, amelyet részben a főpolgármester-helyettes terjesztett elő - közölte Kerpel-Fronius Gábor.

Objektum doboz

„Tavaly novemberben megvitattunk egy dokumentumot, ami megnézte, hogy mit lehet kezdeni a Városházával.
Ezt a dokumentumot a főpolgármester rendelte, a főpolgármesteri kabinet tárgyalta”. Itt több verziót is megnéztünk, hogy mi lenne a gazdaságos, ebben valóban felmerült a Városháza eladásának a lehetősége is - mondta a momentumos politikus, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt is elismerte, hogy ő maga a főváros vagyonkezelőjével, Barts J. Balázzsal készíttette el a javaslatot. Éppen azzal, aki a kiszivárgott felvételek alapján baloldali üzletemberekkel tárgyalt a személyre szabott pályázatokról.

Emlékezetes: novemberben Karácsony Gergely még azt hazudta, hogy nem voltak tervek a Városháza eladására, azt mondta, fake news az egész ügy és perrel fenyegetőzött. Kedd esti megszólalásában pedig a saját helyettese elismerte, hogy létezett ilyen szándék.

A felvételt Facebook-oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője is megosztotta, azzal a megjegyzéssel: jelenleg nyilván azért nincsen a Városháza eladása napirenden, mert a választási kampányban ez rosszul venné ki magát, „de ahogyan a vagyonkezelő is beszélt erről az egyik felvételen, a választás után már szabad lenne a pálya...”

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom