Belföld

Újabb nyomozás indul Cseh Katalin ellen

A Gazdasági Versenyhivatal költségvetési csalás bűncselekménye miatt tett feljelentést a Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. ellen a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál - közölte Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő pénteken Facebook-oldalán.

Újabb nyomozás indul Cseh Katalin ellen
A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin
Fotó: Európai Parlament

Budai Gyula rámutatott: Cseh Katalin által irányított Pannónia Nyomda Kft. olyan céggel vett részt, közösen indulva a közbeszerzéseken 2013 és 2018 között, amelyek a Cseh Katalinhoz tartozó céghálóban találhatók.

Vagyis a Cseh a Katalinhoz köthető cégek, egymásra licitálva, kijátszva a közbeszerzési szabályokat nyertek el milliárdos pályázatokat.

A feljelentésen túl a Gazdasági Verseny Hivatal tájékoztatta a Közbeszerzési Hatóságot és az Európai Csalás Elleni Hivatalt a feltárt bűncselekményről - tette hozzá a kormánypárti képviselő.

Mint ahogy arról korábban lapunk is írt, a momentumos politikus 2013-tól 2018. január 10-ig volt a Pannónia Nyomda Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Cseh cége és a hozzá szorosan kötődő üzleti kör 4,8 milliárd forintot nyert uniós pályázatokon. A módszer lényege az volt, hogy a kiemelten hátrányos helyzetű kistérségekben, Pest, illetve Nógrád megyében azonos címen fióktelepet hoztak létre, így az uniós projektekhez kapcsolódóan jelentős összegű állami támogatást is le tudtak hívni. Azóta kiderült, hogy Szécsényben például a fióktelephez kulcsuk sem volt, holott a fejlesztés megvalósításának teljesítési helyeként a fióktelep volt megjelölve.

A Cseh család egyébként idén augusztusban visszavásárolta a Pannónia nyomda Kft.-t, annak az új tulajdonosa és ügyvezetője ismét a politikusnő édesapja, Cseh Tibor lett. Az új ügyvezető a váci fióktelepet – ahol az adónyomozók szerdán a házkutatást tartották –,valamint a sziráki fióktelepet is megszüntette, vagyis azt a bázist, ahonnan a legnagyobb uniós pénzeső érte a Pannónia nyomda Kft.-t és üzleti körét.

Kapcsolódó írásaink

Fiktív fióktelepen a Pannónia Nyomda?

ĀNógrádsápon nyitott új fiókot a momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin családi cége, de a bejegyzett cím a település polgármestere szerint nem is létezik

Pénzeső után házkutatás

ĀMegerősítette a NAV sajtóosztálya, hogy az adónyomozók a Cseh Katalin volt cégének váci telephelyén tettek hivatalos látogatást