Belföld

Fiktív fióktelepen a Pannónia Nyomda?

Nógrádsápon nyitott új fiókot a momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin családi cége, de a bejegyzett cím a település polgármestere szerint nem is létezik

Az ismét a Cseh család tulajdonába került Pannónia Nyomda Kft. megszüntette a váci és a sziráki fióktelepét, holott ezek az uniós pénzeső bázislelőhelyei voltak. Szerdán a váci fióktelepen tartott házkutatást az adóhatóság.

Fiktív fióktelepen a Pannónia Nyomda?
Cseh Katalin továbbra sem mond le
Fotó: MH/Európai Parlament

„Az illetékes hatóságok házkutatást tartottak a Cseh Katalinhoz köthető cégek váci telephelyén. A magát a csalás elleni küzdelem baloldali élharcosának beállító Cseh Katalinról végleg lehullt az álarc, amikor kiderült, az általa vezetett cég és a családi cégük üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat, illetve az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött” – írta közösségi oldalán Deutsch Tamás azt követően, hogy a NAV sajtóosztálya szerdán lapunknak is megerősítette, a NAV bűnügyi igazgatósága házkutatást tartott a Pannónia Nyomda Kft. váci fióktelepén. A Fidesz európai parlamenti képviselője hozzátette: Cseh Katalin hónapok óta hallgat a súlyos kérdéseket felvető ügyben. Mikor mond le a korrupciós botránya miatt?

Mint megírtuk: a momentumos politikus 2013-tól 2018. január 10-ig volt a Pannónia Nyomda Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Cseh cége és a hozzá szorosan kötődő üzleti kör 4,8 milliárd forintot nyert uniós pályázatokon. A módszer lényege az volt, hogy a kiemelten hátrányos helyzetű kistérségekben, Pest, illetve Nógrád megyében azonos címen fióktelepet hoztak létre, így az uniós projektekhez kapcsolódóan jelentős összegű állami támogatást is le tudtak hívni. Azóta kiderült, hogy Szécsényben például a fióktelephez kulcsuk sem volt, holott a fejlesztés megvalósításának teljesítési helyeként a fióktelep volt megjelölve.

A Cseh család egyébként idén augusztusban visszavásárolta a Pannónia nyomda Kft.-t, annak az új tulajdonosa és ügyvezetője ismét a politikusnő édesapja, Cseh Tibor lett. Az új ügyvezető a váci fióktelepet – ahol az adónyomozók szerdán a házkutatást tartották –,valamint a sziráki fióktelepet is megszüntette, vagyis azt a bázist, ahonnan a legnagyobb uniós pénzeső érte a Pannónia nyomda Kft.-t és üzleti körét.

Ugyanakkor a Pannónia Nyomda Kft. 2021. szeptember 16-án a cégbíróságon fióktelepként egy Nógrádsápon a Kossuth u. 3/B. címen új fióktelepet jelentett be. Szerettük volna megtudni, hogy mi állhat ennek a változásnak a hátterében, ám a teleülés polgármesterétől, Pintér Bertalantól azt választ kaptuk, hogy Nógrádsápon a lakcímnyilvántartás adatai szerint ilyen cím nem létezik a településen, ergo oda elvben bejelentkezni sem tud senki.

Továbbá a Pannónia Nyomda Kft. a helyi önkormányzat adócsoportjánál sem jelentkezett és jelentett be fióktelepet az egyébként a földhivatalnál sem létező címen – mondta lapunknak a település polgármestere. Miért tűnt el cégük fióktelepei sorából a váci, a szécsényi és a sziráki? – küldtük el kérdéseinket Cseh Katalinnak a Momentum sajtóosztályának címére, de választ nem kaptunk.

Kapcsolódó írásaink