Belföld

Cseh Katalint még a saját követői is kinevetik

Közösen harcolunk a korrupció ellen - írta egy Facebook-posztjában az a Cseh Katalin, akinek (korábbi) cégei ellen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), a Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) és a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot folytat uniós pályázati pénzek kapcsán olyannyira, hogy a Pannónia Nyomda Kft. volt váci telephelyén házkutatást tartott szerdán az adóhatóság.

Cseh Katalint még a saját követői is kinevetik
Cseh Katalin nem foglalkozik céges botrányával
Fotó: Cseh Katalin Facebook-oldala

„Közösen harcolunk a korrupció ellen – megalakult a Parlamentközi szövetség a kleptokrácia ellen” - írta Cseh Katalin, akinek szavait saját követői sem hiszik el, hiszen  a posztra érkező mintegy 1400 interakcióból több mint 900 nevető fej - és szólnak be neki kommentekben.

Saját követői is kinevetik Cseh Katalint
Saját követői is kinevetik Cseh Katalint
Fotó: Facebook/Cseh Katalin

A poszt alatt sorjáznak azok a kommentek, amelyek számon kérik Cseh Katalinon, hogy vizet prédikál és bort iszik, azaz, hogy kvázi hangosan küzd a korrupció ellen, miközben maga is nyakig sáros korrupciós ügyekben.

Korrupció az, amikor nem a családod cége nyeri el az EU-s pályázatot kedves Katka?” - írja egyik követője, míg a másik szerint „előbb tisztáznia kellene magát”. Van olyan kommentelő, aki némi malíciával jegyzi meg: „Hiszek a politikusok korrupció elleni harcában. Elvégre a pszichológusok szerint a legnagyobb harcot mindenki önmagával vívja”.

Megnézve a like-ok és a nevető fejek arányát, Cseh Katka egy teher a Momentumnak. Ideje lemondani. Lehet tanulni másoktól.

Magad ellen harcolsz? De jó! Kíváncsi leszek ki győz

Van, aki hevesebb vérmérséklettel tekint a momentumos politikus cinizmusára: „Micsoda? Van bőr a képén? El kellene tünnie!”. Ilyen kommentekből van tulajdonképpen a legtöbb, amiből kiolvasható, hogy sokan vannak, akik most csalódtak nagyot Cseh Katalin valós arcában.

Akad, aki távolabbról szemléli a „teljes képet”: „5mrd után most 1.5mrd. Annak azért van némi diszkrét bája, hogy miközben megfúrták az olimpia megrendezését, pályázati forrást igényeltek olimpiai reklámanyagok készítésére. Hab a tortán, hogy fantomprojektnek tűnik leginkább az elnyert pályázati forrás felhasználása, Az Ügy stábja felkereste a Nógrád megyében megjelölt helyszíneket, így az erdőszéli hologramnyomdát - ami a valóságban egy üres kis épület - ennek még a kulcsát sem kérték el.”

Cseh Katalin nyakig úszik egy korrupciós botrányban, a Városházán maffia működik

A baloldal nézzen már magára: Cseh Katalin nyakig úszik egy korrupciós botrányban, a Városházán maffia működik, a baloldali pártoknak fizetett kenőpénzért a Gyurcsány-Bajnai-holdudvar hordja szét a főváros ingatlanjait. A baloldalon mindez következmények nélkül van, még csak a nyomát sem látni annak, hogy készek lennének ezeket tisztázni. Völner Pál kész tisztázni magát az igazságszolgáltatás előtt, és a kormánypárti frakciók meg is fogják szavazni a mentelmi jogának felfüggesztését, hogy ezt megtehesse - reagált a Fidesz sajtóközleményben az ellenzék közös sajtótájékoztatójára.

Deutsch: Cseh Katalin persze nem mond le

Az illetékes hatóságok házkutatást tartottak a Cseh Katalinhoz köthető cégek váci telephelyén. A magát a csalás elleni küzdelem baloldali élharcosának beállító Cseh Katalinról végleg lehullt az álarc amikor kiderült, hogy az általa vezetett cég és a családi cégük üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat, illetve az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött - emlékeztet Facebook-oldalán Deutsch Tamás.

Kiderült az is, hogy az a technológia, aminek a kifejlesztésére a Cseh Katalin vezette cég jelentős uniós pénzt nyert, már korábban is létezett, sőt a Cseh család vállalkozásához kapcsolódó céghálózaté volt! Cseh Katalin hónapok óta hallgat a súlyos kérdéseket felvető korrupciógyanús ügyben, mint nyusziürülék a méhlegelőn - teszi hozzá a Fidesz európai parlamenti képviselője.

„Vajon Cseh Katalin mikor mond le a korrupciós botránya miatt? Ennyi.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Pénzeső után házkutatás

ĀMegerősítette a NAV sajtóosztálya, hogy az adónyomozók a Cseh Katalin volt cégének váci telephelyén tettek hivatalos látogatást