Belföld

Határozottan vállalni kell a kereszténységet

Vadliberális világ

Az a feladatunk, hogy határozottan, szeretetteljesen, de keményen visszaverjük azokat a támadásokat, amelyek a kereszténység ellen indultak – jelentette ki Soltész Miklós, Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi államtitkára Ajakon, a Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában emelt, Szent II. János Pál nevét viselő kápolna szentelési ünnepségén.

Határozottan vállalni kell a kereszténységet
Soltész Miklós
Fotó: MH

A néhai egyházfőre emlékezve az államtitkár azt mondta, a pápa szeretetteljes viselkedésével mindenkit meg tudott szólítani, adott esetben bocsánatot is tudott kérni a kereszténység korábban elkövetett bűnei miatt. „Rá tudott szólni egy vadliberális világ szószólóira, keményen és határozottan vállalta a kereszténységet, nekünk pedig ugyanez a feladatunk” – fogalmazott.

Nyírteleken, a Szent Anna Katolikus Általános Iskola új tornatermének, felújított és kibővített intézményrészének átadásán Soltész Miklós emlékeztetett: a kormány háromszorosára növelte az alap- és a középfokú oktatási intézmények támogatását 2010 óta, emellett rendezték a pedagógusoktól 2010 előtt méltatlanul elvett egyhavi bér problémáját, ahogy a gazdasági helyzet engedte, és történt egy ötvenszázalékos béremelés, amit egy tízszázalékos követett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom