Belföld

Németh Szilárd: Új védelmi eszközökkel látták el a határvédelemben dolgozókat

Új egyéni védelmi eszközöket kaptak a határvédelemben dolgozók a magyar-szerb határon jelentkező egyre nagyobb migrációs nyomás miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Bács-Kiskun megyei Hercegszántón pénteken.

Németh Szilárd: Új védelmi eszközökkel látták el a határvédelemben dolgozókat
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MTI / HM / Kálmánfi Gábor

Németh Szilárd a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a repeszálló mellények, kevlárpajzsok, rohamsisakok, tömegoszlatáshoz használt gázspray-k és gumibotok alkalmazásával szavatolható a katonák testi épsége, megőrizhető az ország békéje, biztonsága.

Az idén három és félszer többen, 92 ezren akartak illegálisan bejutni Magyarországra a múlt év hasonló időszakához képest. A migránsok egyre agresszívabbak, sokan közülük szervezetten, csoportosan követik el a határsértést, megtámadják a határvédő berendezéseket, műszaki eszközöket, a rendőröket és katonákat - mondta.

„Az egyre növekvő migráció nemcsak kulturális-szociális, de komoly biztonsági kockázatot jelent Magyarországra és Európára is, álláspontunk, hogy a terrorizmust és a pandémiát az országon, Európán kívül kell tartani” - fogalmazott az államtitkár.

Németh Szilárd szavai szerint a magyar-szerb határszakaszra, sőt egész Magyarországra nehezedő migrációs nyomás az afganisztáni helyzet és Brüsszel politikájának következménye.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b) a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztató után
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b) a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztató után
Fotó: MTI / MH / Kálmánfi Gábor

A Nyugat, de leginkább az Egyesült Államok cserben hagyta Afganisztánt, és aki nem tud együttműködni a hatalomra jutott tálibokkal, Nyugatra indul, a nyugat-balkáni útvonalon Európába akar jutni - mondta.

Hozzátette, „Brüsszel olyan politikát folytat, amelynek a lényege nem a migránsok kívül tartása, hanem a beengedése”.

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa a napokban azt fogalmazta meg, hogy a migránsok hozzánk tartoznak, ennek elismeréséhez ragaszkodnunk kell - idézte fel Németh Szilárd, aki szerint egyértelmű, hogy „Brüsszel Soros György tervét szeretné végrehajtani”.

Az államtitkár hozzátette, hogy a belügyi biztos szavait az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága, az úgynevezett LIBE-bizottság is megerősítette.

„Nincsenek egyedül ők Brüsszelben, mert vannak a magyar baloldalon támogatóik, kijáróik, szövetségeseik: a LIBE-bizottságban póttagként Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és tagként a különböző botrányokba keveredett Donáth Anna is megfordul” - jegyezte meg.

Úgy vélte: „a magyar baloldal egyértelműen migránspárti és migránspárti politikát folytat”.

Hozzáfűzte, „Gyurcsány Ferenc legújabb bábja, legújabb miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, hogy nekünk magyaroknak közös háztartásokban, vegyes házasságokban kell együtt élnünk a migránsokkal”.

„Mi azt mondjuk, hogy ez nem így van, a magyarok többször is döntöttek ennek az ellenkezőjéről: 2015-ben nemzeti konzultáción, 2016-ban népszavazáson, és a választásokon is egyértelmű volt az álláspontjuk, miszerint szeretnék eldönteni, kivel éljenek együtt” - hangoztatta Németh Szilárd.

Kapcsolódó írásaink

Jövőnk megóvása a választás igazi tétje

Ā„Mindannyiunk retinájába beégett a Keleti pályaudvarnál letáborozó migránstömegek képe. Ezt nem szabad még egyszer engednünk” – figyelmeztetett a kereszténydemokrata politikus