Belföld

Márki-Zay szerint magyarrá válnának a migránsok

Márki-Zay Péter úgy gondolja, hogy amennyiben migránsok települnének be Magyarországra, ők képesek lennének magyarrá válni. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének az elmúlt időszakban több olyan kijelentése is volt, amelyek arról szóltak, hogy egyáltalán nem látja veszélyesnek azt, hogy ide jöjjenek a migránsok, valamint senki olyat nem ismer, akit bántottak volna.

Márki-Zay szerint magyarrá válnának a migránsok
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

„Az Európai Unió sajnos az integrációban nem jár élen. (…) Tehát nyilván Európában is bár nagyon sok kudarc van az integrációban, de vannak sikertörténetek (?) is. Én azt szeretném, hogy ha Magyarországon – ahol már most is nagyon sok külföldön született ember él – mi az integrációban lépnénk előre, és gondoskodnánk arról, hogy ezek az emberek ugyanúgy, mint a 100-150-200-300 évvel ezelőtt Magyarországra beköltözött svábok, szászok, ukránok, ruszinok, tótok vagyis szlovákok, románok, oláhok, szerbek, rácok, tehát ahogy ezeket az embereket tudtuk évtizedek, évszázadok alatt, generációk alatt integrálni, nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva.”

Márki-Zay Péter tehát úgy gondolja, hogy a teljesen más kontinensről, más körülmények közül érkező, a miénktől merőben eltérő kultúrájú, egészen máshogy szocializálódott, más vallású, tömegesen hazánk fele áramló migránsok tömegesen magyarrá tudnának (?) és akarnának válni (?).

Mindezzel kapcsolatban közösségi oldalán is közzétett egy videót.

A fent olvasható részlet, az alábbi videóból származik (04:09-től):

Objektum doboz

Ami a sikertörténeteket (?) illeti:

Bár a helyi nyelv ismerete alapvető fontosságú a társadalmi beilleszkedéshez, Németországban egyre több bevándorló bukik meg az integrációs kurzusokon. A Preussische Allgemeine Zeitung című hetilap közlése szerint a tavalyi (2020) év első felében a résztvevők mindössze 59 százaléka zárta le sikeresen a tanfolyamokat, míg 2015-ben az arányuk még 73 százalék volt.

A fiatalok körében még nagyobb a különbség. Hat évvel ezelőtt 84 százalékuk tudta elvégezni a kurzusokat, 2019-ben már csupán a fiatal résztvevők 53 százaléka volt képes erre. Az adatokat a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt kérte ki a szövetségi parlamenttől (Bundestag).

A Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (BAMF) szerint a sikertelen integráció egyik oka, hogy a résztvevők 15 százaléka írástudatlan, miközben a hatóságok 2015-ben, a migrációs válság tetőzésekor még arról beszéltek, hogy az érkezők között sok az iskolát végzett szakember – írta a lap.

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal migrációs politikája, gondolatmenete, valamint az, hogy Márki-Zay Péter a régi baloldal új arca, a Gyurcsány Ferenc által korábban megfogalmazottakban is jól megfigyelhető:

„El kell dönteni, hogy emberek vagyunk-e vagy sem. Fantasztikus dolog magyarnak lenni, de van ennél még fantasztikusabb: embernek lenni. És aki látja a menekülteket, azoknak muszáj érzékelniük, hogy olyanok, mint mi. Hála Istennek nem mi vagyunk bajban. Azt szeretném mondani a kormánynak, hogy ő annyiszor sértette már meg az európai jogot, sőt, ebből divatot csinált, most hirtelenjében ne hivatkozzon már az európai normákra. Nyissa meg a határokat, engedje őket!" - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc az ATV-nek 2015-ben.

Jól látható tehát, hogy továbbra is egyetlen baloldal létezik.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay Péter a baloldal embere

ĀFidelitas: A baloldal miniszterelnökjelöltje szerint 2006-ban, a Gyurcsány-terror idején jogállam volt Magyarországon hangsúlyozta +VIDEÓ