Belföld

Jövőnk megóvása a választás igazi tétje

„Mindannyiunk retinájába beégett a Keleti pályaudvarnál letáborozó migránstömegek képe. Ezt nem szabad még egyszer engednünk” – figyelmeztetett a kereszténydemokrata politikus

Hazánk és az Európai Unió határainak védelme most az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen nekünk nem a brüsszeli bürokratáknak kell mindenáron megfelelnünk, hanem a magyaroknak, az európai honfitársaink és keresztény kultúránk megóvása a kötelességünk – mondta lapunknak Simicskó István, a parlament kereszténydemokrata képviselőcsoportjának vezetője.

Jövőnk megóvása a választás igazi tétje
Simicskó István: Az EU nem fog tudni minket megakadályozni abban, hogy a magyar emberek érdekei szerint megvédjük Magyarországot
Fotó: MH

A számadatok egyértelműen mutatják, hogy idén felerősödött a migráció, háromszor annyian próbálkoztak eddig az illegális bevándorlással, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

„Lehet itt időről időre kötelező kvótákról beszélni, lehet azt nyíltan vagy sunyi módon elvárttá tenni az uniós tagországoknak, lehet úgy beállítani, mintha a migránsok kikényszerített elosztása lenne az egyetlen működő út, és lehet úgy csinálni, mintha a külső határaink megvédése nem a megfelelő megoldás lenne a migrációs problémára, de a tények makacs dolgok” – hangsúlyozta lapunknak Simicskó István.

A KDNP frakcióvezetője hozzátette, a déli határunkon megépült műszaki határzár időtálló és jó válasznak bizonyult az Európát elözönleni induló illegális bevándorlásra. „Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha nem lenne kerítésünk, amely a balkáni útvonalon érkező áradatot megakasztaná! Emlékezzünk csak, hogy ennek megépülésekor micsoda nemzetközi támadássorozat irányult Magyarország ellen, most viszont egyre többen követik a példánkat!” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a tenni akaró magyaroknak köszönhetően hazánk ma nincs kiszolgáltatott helyzetben. „Az EU bárhogyan is igyekszik, nem fog tudni minket megakadályozni abban, hogy a magyar emberek érdekei szerint megvédjük Magyarországot” – mondta, majd emlékeztetett, hogy mi, magyarok voltunk az elsők Európában, akik időben felismertük a migráció veszélyeit, és hathatósan léptünk fel honfitársaink biztonsága érdekében.

„Teljesen egyértelműen kimutatható, hogy augusztus óta jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a déli határainkon” – jelentette ki Simicskó István, hozzátéve, hogy emlékezzünk 2015-re, amikor bevándorlók tömegei vonultak át az országon. „Mindannyiunk retinájába beégett a Keleti pályaudvarnál letáborozó migránstömegek képe. Ezt nem szabad még egyszer engednünk” – mondta.

A politikus szerint az embercsempészek százszámra próbálkoznak, hogy az európai jólét után vágyakozók tömegeit juttassák ellenőrizetlenül a schengeni határokon belülre. „Rendőreink, katonáink – sőt a veszélyt komolyan vevő környező országok fegyveres erői is – vállt vállnak vetve küzdenek például a magyar–szerb határszakaszon is, hogy megállítsák azt
a veszélyt, amelyre néhány száz kilométerrel nyugatabbra már csak mint a »demográfiai problémák« megoldásaként tekintenek. Bár kontinensünk lélekszáma csökken, a nyugati államok nem a családok helyzetének javításával akarják ezt a helyzetet megoldani, hanem idegen kultúrájú emberek millióinak betelepítésével.

Ez a döntés nemcsak a saját sorsukat, hanem az egész kontinens, benne Magyarország jövőjét is visszafordíthatatlanul megváltoztathatja” – szögezte le a KDNP-s politikus, aki úgy látja, hazánk és az Európai Unió határainak külső védelme most az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen nekünk nem a brüsszeli bürokratáknak kell mindenáron megfelelnünk, hanem a magyaroknak, az európai honfitársaink
és keresztény kultúránk megóvása a kötelességünk.

Az olasz Matteo Salvini napokban kezdődött pere Simicskó István szerint a normalitás meghurcolása. „Milyen dolog az, hogy egy hazáját féltő politikust bíróság elé citálnak, mert belügyminiszterként nem engedte a migránsokat szervezetten Olaszországba szállító hajó kikötését? Hol vannak az öreg kontinens egészséges védekező reflexei, hogy megvédje önmagát? A kérdés persze költői, és sajnos nem csak a migráció kapcsán vethető fel” – tette hozzá a frakcióvezető.

Az Afganisztánból történt amerikai kivonulás kapcsán elmondta: a közelmúltban komoly katonai és politikai változások következtek be a távoli országban, ami immár sokadszor teljesen egyértelműen bebizonyította, hogy az Egyesült Államok „demokráciaexportja” nem életképes elképzelés. „Ennek sajnos ránk, európaiakra, magyarokra is komoly hatása van: Törökországból már olyan hírek érkeznek, hogy megindult az áradat Európa felé.

Azt gondolom, hogy emberségesen, gondoskodva, de határozottan kell ezt a helyzetet kezelni! Meg kell óvni eddigi életmódunkat, keresztény kultúránkat és családjainkat, szabadságunkat, és gátat kell szabnunk a kontrollálatlan bevándorlásnak, miközben vallási meggyőződésünket követve helybe kell vinni a nehéz sorsú embertársainkhoz a segítséget” – állapította meg Újbuda országgyűlési képviselője.

Egyre többen érzik úgy, hogy a koronavírus-járvány viszontagságai mellett sokan már csak egy múltbéli eseményként tekintenek a bevándorlás okozta krízisre, ám Simicskó István figyelmeztetett: „Nem feledkezhetünk meg a migrációs veszélyről! Ez a jövő nemzedék iránti kötelességünk is, hiszen elég csak egyszer gyengének lenni és így szabad utat engedni a világ távoli pontjáról érkező embertömegek előtt, és máris örökre elveszett mindaz, amit Európának, kereszténységnek és szabad életnek nevezünk! Ez a magyar nemzet érdeke.”

A frakcióvezető úgy véli, a hazai és a nemzetközi balliberális oldal csak az egyéni vagy pártérdekét nézi, amikor az úgynevezett nyílt társadalom eszméjéért küzd minden erejével. Szerinte Gyurcsány Ferenc legújabb marionettjétől, Márki-Zay Pétertől sem várható más, mint az, hogy végrehajtsa az őt támogató balliberális pártok akaratát, így a migránskérdésben sem a nemzeti érdekek, a magyar kultúra, a keresztény vallás, a megszokott életmódunk és szokásaink védelmére lehet tőle számítani, hanem azoknak a külföldi utasításoknak a szolgalelkű végrehajtására, amelyek fenekestül akarják felforgatni a világot. Ezzel szemben mi a nehezebb, de igaz utat választottuk a jelenünk és a jövőnk megóvása érdekében, és ez lesz a jövő évi választás egyik igazi tétje is.

Migráció földúton, biciklin és kisteherautóban


Továbbra is változatos módon próbálnak bejutni hazánk és a szomszédos, uniós országok területére az illegális migránsok. A Police.hu tájékoztatása szerint tegnap egy földes mellékúton akart Rajka térségében egy román sofőr 14 migránst illegálisan Ausztriába juttatni. Ugyancsak szerdán lakossági bejelentés alapján tartóztattak fel két kerékpáros külföldit a bátaszéki rendőrök. A férfiakat a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Kedd éjfél körül pedig az M1-es autópályán kísérelt meg Ausztriába csempészni 39 migránst egy kisteherautó cseh sofőrje, az utasok a kocsi rakterében voltak összezsúfolódva.

A sofőrt és az utasokat a rendőrök előállították. Az illegális migránsok mindegyik esetben szírnek vallották magukat, de sem személyazonoságukat, sem itt-tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.
(VA)

Kapcsolódó írásaink