Belföld

A baloldal továbbra is kiáll a bevándorlás mellett

Márki-Zay Péter: A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna

Több nyilatkozatában is védelmébe vette a migrációt a hódmezővásárhelyi polgármester. Egyértelművé tette, hogy a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal beengedné a migránsokat Magyarországra.

A baloldal továbbra is kiáll a bevándorlás mellett
A Gyurcsány-show győztese nemrég arról is beszélt az illegális bevándorlás kapcsán, hogy a legfontosabb az integráció
Fotó: MH/Purger Tamás

„A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna” – ismételte meg a baloldal szlogenjeit Márki-Zay Péter egy 2018-as lakossági fórumon. Ezt a témát most, 2021 őszén, az előválasztás kampányeseményein gondosan kerülte, nem véve tudomást arról sem, hogy idén már több mint nyolcvanezer illegális határsértő próbált meg átjutni a déli határunkon felállított határkerítésen.

A németországi statisztikák szerint 2015–2020 között 715 134 súlyos testi sértéssel gyanúsított embert fogtak el, akik közül 95 282 fő bevándorló volt. A gyilkosságok esetében még magasabb az arány, az említett időszakban összesen 13 775 emberölés elkövetőjét azonosították, akik közül 2050-en voltak bevándorlók, az összes gyanúsított 14,9 százaléka – közölte a Welt am Sonntag című német lap.

De hogy ne menjünk ilyen messzire, egész Magyarországot megrázta 2018-ban S. B. Ahmad ügye, az afgán migráns egy budapesti, József Attila utcai gyorsbüfé mosdójában erőszakolt meg egy nőt.  


Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség adatai szerint 2015-ben és 2016-ban több mint 2,3 millió illegális határátlépést regisztráltak az unió területén. Idén az év első öt hónapjában az illegális határátlépések száma Európa külső határain meghaladta a 47 100-at, ami 47 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt volt, amikor csupán a koronavírus-járvány miatt mérséklődött az illegális migráció.

De visszatérve a baloldal miniszterelnök-jelöltjének korábbi megnyilvánulásaira, Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is védelmébe vette a migrációt. Egyértelművé tette, hogy a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal beengedné
a migránsokat Magyarországra. Kiemelte, hogy szerinte nem a bevándorlás a fontos, hanem az integráció. Egy-két generáció alatt lehet integrálni a migránsokat – tette hozzá. „Lemaradtunk a világtól, nagyon fontos, hogy befogadó társadalom legyünk” – nyilatkozta egy interjúban Márki-Zay.

Ahogy lapunk beszámolt róla, Kálmán Olga Szeretemország című könyvében Márki-Zay Péter 2019 júniusában úgy fogalmazott: „Amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen.”

Kapcsolódó írásaink