Belföld

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció - jelentette be a Fidesz Facebook-oldalán közzétett videóban Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője, aki siketként maga is jelnyelven kommunikál.

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció
Gyurcsány Ferenc Márki-Zay segítségével jutna vissza a hatalomba
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Ma Magyarországon több, mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él. A Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció jelnyelvi akadálymentesítésének célja, hogy azok a siketek és nagyothallók, akik jelnyelven kommunikálnak, egyből anyanyelvükön, magyar jelnyelven juthassanak hozzá az információkhoz.

Objektum doboz

Az alábbi videóban Kósa Ádám hívja fel a figyelmet jelnyelven, hogy Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány-show szereplői mögé bújva próbál visszatérni a hatalomba, az általa vezetett baloldal pedig tönkretenné az elmúlt évek kormányzásának eredményeit, például elvennék a családtámogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, megemelnék a rezsit, a határt pedig megnyitnák a tömeges migráció előtt.

A képviselő ezért mindenkit arra kér, hogy aláírásával támogassa a petíciót.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom