Belföld

Gyurcsány szavai Márki-Zay szájából

Márki-Zay Péter azt szeretné ha a migránsok integrációjában lépnénk előre. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének az elmúlt időszakban több olyan kijelentése is volt, amelyek arról szóltak, hogy nem látja veszélyesnek azt, hogy idejönnek a migránsok és, hogy nem ismer senkit akit bántottak volna.

Gyurcsány szavai Márki-Zay szájából
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna  - hangoztatta a baloldal szlogenjeit Márki-Zay Péter egy 2018-as  lakossági fórumon. 

Sajnos sokan vannak Európában, akiket bántottak a migránsok

Németországban 2015 eleje és 2019 vége között 715 134, súlyos testi sértéssel gyanúsított embert fogtak el, akik közül 95 282 fő bevándorló volt. Az arány jelentős, mivel a menedékkérők a német társadalomnak körülbelül két százalékát teszik ki. A gyilkosságok esetében még magasabb az arány, az említett időszakban összesen 13 775 emberölés elkövetőjét azonosították, akik közül 2050-en voltak bevándorlók, az összes gyanúsított 14,9 százaléka - közölte a Welt am Sonntag című német lap. 

De, hogy ne menjünk Németországig: Egész Magyarországot megrázta 2018-ban S. B. Ahmad ügye. Az afgán migráns egy József Attila utcai Döner Kebab gyorsétkezdében megerőszakolt egy nőt, aki az étterem mosdóját vette igénybe. 

Objektum doboz

A közelmúltban Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is védelmébe vette a migrációt, egyértelművé tette, hogy a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal beengedné a migránsokat Magyarországra.

A baloldal miniszterelnökjelöltje kiemelte, hogy szerinte nem a bevándorlás a fontos, hanem az integráció (...) Egy-két generáció alatt lehet integrálni a migránsokat - tette hozzá. 

Lemaradtunk a világtól, nagyon fontos, hogy befogadó társadalom legyünk - fogalmazott Márki-Zay Péter. 

Eltitkolt migrációs nézetek 

Ahogy lapunk beszámolt róla Kálmán Olga Szeretemország című könyve, amely ténylegesen egy beszélgetőkönyv volt Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével, 2019 júniusában jelent meg. Ebben a kötetben foglalta össze a baloldal mai miniszterelnök-jelöltje nézeteit a bevándorlással kapcsolatosan. Kifejtette, hogy „a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció„. Majd hozzátette: „Amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen”.

Mint arról korábban írtunk, „Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – vette védelmébe a migráció ügyében Soros Györgyöt a baloldal miniszterelnök-jelöltje. 

Kapcsolódó írásaink

A baloldal migrációs titkai

ĀMárki-Zay Péter: Amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány nem tudja megakadályozni a fekete bőrű és mohamedán vallású emberek bevándorlását