Belföld

„Aljas provokáció, hogy az ellenzék az Astoriánál tervezett rendezvényt október 23-ára”

Aljas provokáció, hogy az ellenzék a 2006-os rendőrterror egyik helyszínén, az Astoriánál tervezett október 23-ai megemlékezést, de úgy látszik, észhez tértek, mert áthelyezték a rendezvényt a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződéséhez - mondta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

„Aljas provokáció, hogy az ellenzék az Astoriánál tervezett rendezvényt október 23-ára”
Csizmadia László szerint Gyurcsány Ferencnek - akinek a nevéhez fűződik a 2006-os rendőrterror - és társainak nem kellene megemlékezniük a forradalomról
Fotó: MH

Ugyanakkor ennek a „társaságnak” - amelyben helyet kap Dobrev Klára, akinek a nagyapja asszisztált az '56 utáni megtorláshoz és Gyurcsány Ferenc, akinek a nevéhez fűződik a 2006-os rendőrterror - egyáltalán nem kellene megemlékeznie a forradalomról egy rosszul sikerült előválasztás után  - közölte Csizmadia László.

A Békemenet tiszteleg '56 mártírjai és a 2006-os gyurcsányi rendőrterror áldozatai előtt, illetve üzen Brüsszelnek is, hogy megvédik a szuverenitást, a szólásszabadságot és a kormányt a támadásoktól - mondta. Hangsúlyozta, hogy a Békemenet a „Soha többé” feliratú molinó mögött vonul fel.

Ezzel arra akarnak biztatni minden magyart: gondolják át, hogy miközben a kormány 12 éve nyugodt életet biztosít számukra, egy bolsevik, ultraliberális, Soros által támogatott társaság tör a hatalomra, amely újrakezdené Magyarország kirablását - fogalmazott Csizmadia László. Arról is beszámolt, hogy belföldről és külföldről egyaránt támadás érte a CÖF-CÖKA honlapját és hírportálját, ez azonban nem tudja megakadályozni a Békemenet sikeres megszervezését.  

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője emlékeztetett arra, hogy a Békemenetet már hetekkel ezelőtt bejelentették, ezért szerinte a baloldal felelőtlen, amikor olyan eseményeket szervez, amelyek lehetőséget adhatnak a két tábor találkozására. Ötvenhat szellemi örökösei a Békemeneten vesznek részt, miközben az elnyomók szellemi örökösei, a gyurcsányi baloldal megpróbál ellendemonstrációt tartani - tette hozzá. Értetlenül állnak a kommunista szellemű elnyomók provokációja láttán - mondta a szóvivő.

Ifj. Lomnici Zoltán telefonon nyilatkozva azt hangsúlyozta: a Gyurcsány és Márki-Zay vezette baloldal október 23-ai Békemenettel kapcsolatos „provokációja” egyértelműen azt mutatja, hogy a baloldal - ahogy 1956 őszén, 2006 őszén - „most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől”.

Minden létező eszközzel - akár egy tüntetés Békemenetre történő rászervezésével, akár a sajtón keresztüli megfélemlítéssel, elbizonytalanítással -, megpróbálják megakadályozni, „hogy ismét százezrek vonuljanak a budapesti utcákon a nemzeti kormány politikája melletti kiállásképp” - mondta.

Kapcsolódó írásaink