Belföld

A Békemenettel adunk választ a támadásokra

Csizmadia László: Aki úgy gondolja, hogy az Isten, a haza és a család fontos szerepet tölt be az életében, annak közöttünk a helye

„Minden résztvevőt arra kérünk, hozzon magával mobiltelefont, és ha rendbontást vagy provokációt tapasztal, ne üljön fel a baloldali erőszaknak, de híven rögzítse az eseményeket” – mondta lapunknak Csizmadia László. A Civil Összefogás Fórum kuratóriumának elnöke aláhúzta, a mostani Békemenet – akár a korábbiak – a nemzet egységét hivatott jelezni.

A Békemenettel adunk választ a támadásokra
„Reméljük, leszünk annyian, mint 2012. január 12-én voltunk”
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Baloldali és liberális provokációtól mindig lehet tartani, de mi alapvetően egy csendes, békés és méltósággal teli menetet szervezünk, különösen azért, mert a forradalmat követő véres megtorlás mártírjai előtt is tisztelegni kívánunk – mondta lapunkak Csizmadia László. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) kuratóriumának elnöke az október 23-i, szombati Békemenet kapcsán aláhúzta, minden résztvevőt arra kérnek, hogy hozzon magával mobiltelefont, és ha rendbontást vagy provokációt tapasztal, ne üljön fel a baloldali erőszaknak, ám híven rögzítse az eseményeket.

„A szólás- és véleményszabadság tiszteletben tartásának alapvetése, hogy mi sem szoktunk odamenni zavarogni, amikor a baloldali és a liberális körök a csöppnyi létszámú tüntetéseiket tartják” – mondta Csizmadia László, aki egyben rögvest megjegyezte, ezért talán – ha mondható így – viszonossági alapon nekik sem kellene a mindig emelkedett hangulatú Békemeneten korteskedniük.

„Abban is biztosak vagyunk, hogy nem a 2006-os gyurcsányi, hanem egy, a feladataival tökéletesen tisztában lévő rendőrség fogja felügyelni a rendezvényt” – hangsúlyozta. Olyan, amely a magyar nemzet, és nem egy baloldali párt érdekeit képviseli – fogalmazott. Mint kifejtette, a Békemenet gyülekezője 13 órakor kezdődik a Műegyetem előtti téren.

Azért itt, mert e campus volt az 1956-os forradalom egyik bölcsője. Az indulás 14 órakor lesz, a résztvevők a Szabadság híd, Vámház és Károly körút, Erzsébet tér útvonalon érkeznek meg az állami ünnepség színhelyére, azaz az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásához. „Itt fogjuk meghallgatni Orbán Viktor beszédét” – fogalmazott az elnök. Akik busszal érkeznek, a Budafoki út végén parkolhatnak, míg a gyalogosok a Duna-parti sétányokon tudják megközelíteni a helyszínt.

„Reméljük, leszünk annyian, mint 2012. január 12-én voltunk, ugyanis ahogy akkor, úgy most is hatalmas szükség van a Békemenetre” – mondta Csizmadia László. Az élen az alapítók és a korábbi menetek résztvevői lépdelnek, mögöttük pedig ott vonulnak majd a Lengyelországból érkezett szimpatizánsok is. Új momentumként egy olasz küldöttség is érkezik Budapestre.

Látogatásuk annak köszönhető, hogy a múlt heti Európai Unió Civil Együttműködési Tanács (EuCET) kongresszusán a CÖF–CÖKA-hoz csatlakozott a kétmillió tagot számláló olasz UGL nemzeti, konzervatív keresztény szakszervezet is – emlékeztetett Csizmadia László. „Ők úgy gondolták, hogy a magyar fővárosban, mellettünk a helyük” – tette hozzá.

„Aki úgy gondolja, hogy Isten, a haza és a család fontos szerepet tölt be az életében, annak közöttünk a helye” – mondta az elnök. Egyben emlékeztetett, a Brüsszelből folyamatosan pénzelt és bátorított baloldali és liberális körök szándéka szemernyit sem változott az elmúlt esztendőkben – bármi áron meg akarják buktatni a 2010-ben kétharmados többséggel megválasztott magyar kormányt. Hozzátette: „Mi ezekre a nemtelen támadásokra az összetartozás demonstrálásával tudunk a legméltóbban felelni.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom