Belföld

Kocsis: A színjáték győztese Gyurcsány Ferenc

Az Országgyűlés plenáris ülésén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta gondolatait az elmúlt napok politikai eseményeiről.

Kocsis: A színjáték győztese Gyurcsány Ferenc
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Kocsis Máté az ellenzéki előválasztást színjátéknak nevezve úgy értékelt: a baloldal szerint 6-700 ezer ember vett részt ebben, de azt elmulasztották elmondani, hogy kétszer ennyien írták már alá a kormánypártok petícióját, jelezve, hogy nem kíváncsiak a baloldalra. Azt javasolta az ellenzéknek, mielőtt eredményt hirdetnek, várják meg, amíg a Fidesz-KDNP is indul a választáson.

A hétvégén „megszületett” a baloldali előválasztás mindenki által várt, legalábbis előre kiszámított végeredménye. Márki-Zay Péter „nyert”. Ő az, aki megnyerte magának azt a feladatot, hogy az országot az eddig a háttérből irányító, bukott Gyurcsány Ferencnek átadhatja, vagy legalábbis a kezére játszhatja.

A frakcióvezető szerint a baloldali pártokat „bedarálta a nagy gyurcsányi gépezet”: a szocialisták most kerültek a sír szélére, a Jobbik Jakab Péter vezetésével elvesztette a szavazói kétharmadát, a Momentum szintén nem néz túl fényes jövő elé, az LMP már csak „fotoszintetizál”, a Párbeszéd pedig sosem létezett.    

Kocsis Máté úgy vélte: a baloldalnak az eddigi „üdvöskéi” - Bajnai Gordon, Botka László, Karácsony Gergely -  után most éppen már „messiásuk” van Márki-Zay Péter személyében, de az ő nyilatkozatai világossá tették, hogy „esze ágában nincs” „Gyurcsány-mentesíteni” a magyar közéletet.

Jakab Péterrel és a folyamatos fenyegetőzéseivel kapcsolatban elhangzott, hogy

„Nem a bilincs kattant, hanem Ön képviselő úr.” - mondta Kocsis Máté.

Majd visszatért arra, hogyan is fordulhat elő az, hogy a magyar választópolgárok érdekeit és akaratát figyelmen kívül hagyva, úgy tesz a baloldal, mintha valóban egységet képeznének, mintha valóban beállnának Márki-Zay Péter mögé, akiről tudható, hogy Gyurcsány Ferenc embere.

Márki-Zay Péter ugyanis aktív résztvevője lett a baloldal színjátékának, miután az eredetileg győztesnek kiszemelt Karácsony Gergely népszerűsége a budapesti tehetetlensége és hazudozásai miatt a mélypontra jutott, a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc hagyta, hogy Márki-Zay félrelökje Karácsonyt.

Ezáltal a baloldal „beállt” a mögé a Márki-Zay Péter mögé, aki eleinte konzervatív babérokra próbált törni, majd teljes mértékben baloldalivá vált.

Azzal kapcsolatban, ahogy Márki-Zay Péter próbálja magát jobboldalinak beállítani, Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy ha valaki valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel.

Ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak.

„Önök Gyurcsány Ferenctől eljutottak Gyurcsány Ferencig” - fogalmazott, hozzátéve, hogy a Márki-Zay-Gyurcsány-paktum életbe lépésével mehet tovább minden a baloldal forgatókönyve szerint.

Kocsis Máté hozzátette, hogy nem zárja ki, hogy „Márki-Zay Péter zavaros ideológiai öndefiníciója miatt még a baloldaliak is a kormánypárt mögé kerülnek”.

Emlékeztetett a hódmezővásárhelyi polgármester egy héttel ezelőtti mondatára, miszerint Jézus Krisztus is baloldali volt. „Ha valaki jobboldali ember, mint ahogy ő ezt állítja magáról, szerintem hamisan, az ilyet végképp nem mond”, tette hozzá a kormánypárti politikus.

Jellemző pillanata volt az előválasztási kampánynak, hogy pénteken, amikor még több mint egy teljes nap volt hátra, amikor még elvben nagyon kellett volna küzdeni a győzelemért, Márki-Zay egyik gyűlésén megtapsoltatta a közönséggel Gyurcsány Ferenc feleségét.

Hiszen tudta, már nincs tét, a verseny eldőlt, Karácsony bukásával ő a kiszemelt győztes.

Legfőképpen: muszáj gesztusokat tenni főnökének, Gyurcsány Ferencnek. Gyurcsánynak, akinek a kezében van Márki-Zay további sorsa, karrierje.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom