Belföld

Fájó szembesülés

Karácsony rendre megcáfolja saját szavait

A Gyurcsány-show során csúfosan elbukó Karácsony Gergely sokadszor került ellentmondásba a héten, miután szerdán megerősítette Márki-Zay Péter kijelentését, és arról beszélt, hogy SMS-ekben zsarolta meg Gyurcsány Ferenc, amelyeket archivált is, majd másnap már úgy magyarázta, hogy ezek az üzenetek nem tekinthetők zsarolásnak.

Fájó szembesülés
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony fordulata már nem is nevezhető meglepőnek, hiszen a főpolgármester a baloldali előválasztás első fordulója után határozottan kijelentette, hogy csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos, majd néhány nappal később visszalépett, és Márki-Zay támogatására bíztatott mindenkit. Sem a rá költött több százmillió forint, sem az országszerte kifüggesztett plakátok nem tántorították vissza a bejelentéstől, így a forgalmas helyeken mai napig angyali mosollyal hirdeti, hogy legyőzi Orbánt.

Az összes karácsonyi fordulatot fel sem lehet sorolni, hiszen az önéletrajzában kétszer is doktori fokozatot tüntetett fel, ám kiderült, hogy semmilyen tudományos fokozata nincs. Később angol nyelvtudása kapcsán állította, hogy tudott, csak elfelejtett, majd egy új kifejezést talált ki, a hiperpasszív nyelvtudást. Tavaly ősszel előbb kijelentette, hogy 150 milliárd forintos mínuszban van Budapest, néhány órával később közösségi oldalán már azt állította, a főváros számláján 127 milliárd van.

Kapcsolódó írásaink