Belföld

Gyurcsánynak nem mernek ellentmondani

Márki-Zay Péter Karácsony Gergellyel az oldalán vette fel a harcot a DK-vezérrel és híveivel szemben

A baloldali előválasztáson Márki-Zay Péter oldalán Karácsony Gergellyel harcol a Gyurcsány családdal és a Demokratikus Koalíció véleményformálóival, miközben a többi ellenzéki párt távol tartja magát az adok-kapoktól.

Gyurcsánynak nem mernek ellentmondani
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A két baloldali jelölt előválasztási szópárbaja naponta vesz újabb fordulatot. Előbb Márki-Zay azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc miatt nem vehetett részt a hatpárti egyeztetésen, majd a DK-vezér közösségi oldalán hazugsággal vádolta meg Márki-Zayt; mondván, hogy a jegyzőkönyv szerint senki, még az előterjesztő sem akarta a Mindenki Magyarországa Mozgalmat bevonni a pártközi együttműködésbe, mert „az ugye nem párt” – írta Gyurcsány.

A hódmezővásárhelyi polgármester zsarolással vádolta meg Gyurcsányt, amit Karácsony Gergely erősített meg, amikor kijelentette: „Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is.” A főpolgármester még hozzátette, hogy a DK elnöke ezt általában SMS-ben szokta megtenni. Gyurcsány ezután fölhatalmazta Karácsonyt, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket. Márki-Zay viszont egy videóban dramatizálta a helyzetet, a mohácsi csatához hasonlította a küzdelmet.

A baloldali összefogásban részt vevő öt további párt hallgat, csupán Vona Gábor korábbi Jobbik-elnök vette a bátorságot, hogy szappanoperaként aposztrofálja a küzdelmet, amelyet szerinte a mozgósítás és a logisztikai kapacitások döntenek el, és ez Dobrev Klára mellett szól, kihívójának csak rendkívüli voks­özön esetén lehet esélye.

Dobrev Klára tegnap már odáig jutott, hogy ígéretlicitjében arról beszélt, hogyan számoltatná el a fideszes politikusok, oligarchák rokonait. A Fidesz közleményben rea­gált, a párt szerint „szédületes, hogy az a Gyurcsányné beszél lopott vagyonokról és rokonokról, aki befolyásos politikai rokonainak és a rablóprivatizációnak köszönheti mesés vagyonát és a villát, amelyben Gyurcsány Ferenccel éldegél”. Ismert, hogy Gyurcsány Ferenc épp bankvezér anyósának köszönhetően lett milliárdos.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony a mélybe rántja Budapestet

ĀEllepték a drogosok és hajléktalanok a buszmegállókat - A főváros békeidőben kevés olyan látványos mélyrepülést élt meg, mint napjainkban+ KÉPEK