Belföld

Nem tudni, kinek a pénzéből vezette Gyurcsány embere Karácsony kampányát

Továbbra sem tudni, hogy kitől és mekkora fizetést kapott Gál J. Zoltán, amiért Karácsony Gergely bukott kormányfő-jelölti kampányát szervezte.

Nem tudni, kinek a pénzéből vezette Gyurcsány embere Karácsony kampányát
Gál J. Zoltán
Fotó: MH

Mára a budapesti Városháza talán legbefolyásosabb embere lett Gál J. Zoltán, aki Gyurcsány államtitkára volt a kétezres években. Gál J. meglepő módon múlt pénteken lemondott Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányának a vezetéséről - egy órával azelőtt, hogy Karácsonyt is eltakarították a Gyurcsány-show színpadáról.

Gál J. azonban a Városházán - közpénzből - Karácsony tanácsadója, így felmerül a gyanú, hogy kampányfőnöki minőségében is közpénzből fizették (ez egyébként nem egyedi eset, Kálmán Olga is a Városházán ül tanácsadóként - miközben a baloldal folyamatosan arra panaszkodik, hogy nincs pénz).

Az Origo kérdéseket intézett a Városházának, azonban nem kaptak választ.

Gál J. édesapja, az idősebb Gál Zoltán, korábbi házelnök, kifejezetten jó kapcsolatot ápolt többek között Apró Piroskával (Gyurcsány anyósával) is, aki a '90-es években informálisan sok szálat mozgatott a baloldalon. Így Gál beajánlotta fiát Apró Piroskához, és lányához, Gyurcsány Ferenc feleségéhez. Így alapozta meg politikai karrierjét Gál J. Zoltán.

Kapcsolódó írásaink