Belföld

Karácsony a mélybe rántja Budapestet

Karácsony a mélybe rántja Budapestet. A főváros békeidőben kevés olyan látványos mélyrepülést élt meg, mint napjainkban, Karácsony Gergely főpolgármestersége idején - írta meg a hirado.hu. Miközben a városban élőket egyre inkább fojtogatja az előidézett káosz, Karácsony Gergely zavartalanul építgeti politikai karrierjét. Állandósult dugók, tarthatatlan hajléktalanhelyzet, szemét és elhanyagolt közterületek, na és méhlegelők – ez jellemzi leginkább Karácsony elmúlt két évét. A portál sorozatának  utolsó részében bemutatják a legdurvább képeket és videókat, amiket olvasóiktól kaptak. 

Az oldalhoz beérkezett képek és videók sokszor annyira sokkolóak voltak, hogy többet még cenzúrázva sem közöltek, másokat erősen kitakarva adtak közre. 

Egy rövid videóban látható jelenet például egy villamosmegállóban, fényes nappal történt. A két bódultnak tűnő fiatalember tevékenysége a rossz minőségű felvétel és a szándékosan elhomályosított képkockák ellenére is elég egyértelmű. Kommentárt nem is fűznénk hozzá, csupán annyit, hogy a jelenetsor második felét még cenzúrázva sem közöljük – mindenki fantáziájára bízzuk, mit csinálhat a fiatalember miután visszaült a helyére és elkezdett a slicce körül matatni.

A beérkezett anyagok mennyisége és minősége bizonyította a felhívás jogosságát – igaz, mindezt csak azok vitatták, akik talán csukott szemmel járnak Budapesten.

Itt vannak például a buszmegállók környékén várakozó, bódult állapotban lévő személyek.

A korábban megszokott utcakép Budapestről a baloldali városvezetés hatására gyorsan változott
A korábban megszokott utcakép Budapestről a baloldali városvezetés hatására gyorsan változott
Fotó: hirado.hu

„Újabb felvételeket sikerült rögzíteni, amely bemutatja a borzalmas közterületi állapotokat Budapesten” – jelentkezett egy buszvezető, aki ezúttal a Deák térről és környékéről osztott meg fotókat és videókat.

Jelentősen romlott a közterületek állapota
Jelentősen romlott a közterületek állapota
Fotó: hirado.hu

Az egyik videón az látható, hogy nappal a Deák tér VII. kerületi oldalán, az egyik buszmegálló melletti hirdetőoszlopot levizeli egy hajléktalan. A környéken rengeteg a külföldi turista, az eset nem emeli az országimázst.

Egy másik felvétel tartalma ennél is döbbenetesebb: egy hajléktalan „magához nyúl” miközben egy nő mögötte ül a padon.

Hajléktalanok lepik el a padokat, és kis túlzással 0–24 órában itt tartózkodnak
Hajléktalanok lepik el a padokat, és kis túlzással 0–24 órában itt tartózkodnak
Fotó: hirado.hu

A képeken az is látható, hogy hajléktalanok lepik el a padokat, és kis túlzással 0–24 órában itt tartózkodnak. Alapvetően békések, de mocskot és szemetet hagynak maguk után. A videó és a képek tanúsága szerint nyilvánosan és zavartalanul használják vécének a közterületet.

Aki naponta megfordul itt, pontosan be tudja azonosítani ezeket a személyeket. Nap mint nap – kisebb megszakításokkal – nagyjából ugyanaz a csoport tartózkodik itt. Ez már hónapok óta tartó jelenség. Az illetékesek mégsem tesznek semmit, közterület-felügyelőt hírből sem lehet látni, és a takarítás is elmarad vagy hanyag munkát végeznek – olvasható. 

„Mindez a Városházától pár száz méterre történik. Karácsony Gergely minap tartott kampányrendezvényt innen egy sarokra, illetve számtalan alkalommal fordult meg a Deák téren egyéb sajtóeseményen vagy politikai rendezvényen. Kizárt, hogy nem vette észre, ami itt folyik” – állítja a hirado.hu olvasója, aki szerint ő és buszvezető-kollégái heti vagy akár napi rendszerességgel látnak ilyet a város különböző pontjain.

A parkok sem mentesülnek a hajléktalanoktól, így kiszorulnak a családok és a feltöltődésre vágyók a város zöld területeiről
A parkok sem mentesülnek a hajléktalanoktól, így kiszorulnak a családok és a feltöltődésre vágyók a város zöld területeiről
Fotó: hirado.hu

Levele azzal zárult, hogy sokan azzal mentegetik a mostani szörnyű állapotokat, hogy a fenti jelenség korábban is létezett. Ezzel levélírónk sem vitatkozik, de úgy gondolja, hogy az előző városvezetés „érdemben és sikeresen próbálta ezt a problémát megoldani, ellenben a mostani a városra szabadította, és bizonyára nem is hajlandó, vagy képtelen cselekedni”.

A korábban megszokott utcakép Budapestről a baloldali városvezetés hatására gyorsan változott, a szemét és a kosz beépült a hétköznapokba. Egyértelműen megnőtt a közterületeken lévő hajléktalanok száma, és megjelentek a bűnözői csoportok, valamint a koldusmaffia is a tereken. Egyre nagyobb számban, és egyre inkább a város centrumában kénytelenek a kialakult helyzettel szembesülni a budapestiek.

Korábban is volt hajléktalan-probléma Budapesten, de Karácsony városvezetése alatt egészen más dimenziók nyíltak meg
Korábban is volt hajléktalan-probléma Budapesten, de Karácsony városvezetése alatt egészen más dimenziók nyíltak meg
Fotó: hirado.hu

Állandósult dugók, tarthatatlan hajléktalanhelyzet, szemét és elhanyagolt közterületek, na és méhlegelők – ez jellemzi leginkább Karácsony elmúlt két évét. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom