Belföld

Totálisan összeomlott Budapest tömegközlekedése

Szerda reggel teljesen összeomlott a baloldali vezetésű Budapest tömegközlekedése. Hatalmas a felháborodás, a két legforgalmasabb villamosvonalon teljes a káosz, hajnal óta a 4-es villamos egyáltalán nem, a 6-os csak egy szakaszon közlekedik, az emberek pótlóbuszokon, egymásnak préselődve utaznak - írta meg az Origo. 

Totálisan összeomlott Budapest tömegközlekedése
Hatalmas a felháborodás, a legforgalmasabb villamosvonalon teljes a káosz
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Teljesen összeomlott szerda reggelre Budapest tömegközlekedése. A 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között továbbra is pótlóbusszal lehet utazni járműhiba miatt, a 4-es villamos pedig nem közlekedik – írták ki korábban a BKK Info Facebook-oldalán.

A BKK azt is közölte, hogy a 4-es és a 6-os villamos vonalán jármű-meghibásodások miatt jelenleg 50 darab pótlóbusz közlekedik a Corvin-negyed és a Széll Kálmán tér között. A pótlóbuszok a legtöbb helyen a villamosmegállóban állnak meg. A Margit körúton a Mechwart ligetnél a Margit híd felé vezető oldalon közúti baleset is nehezíti az autóbuszok közlekedését. 

„Inkább maradjatok otthon”

A BKK oldalán az egyik hozzászóló azt írta: „A héten már másodszor??? Elég nevetséges!! Heringjáratok ezek!! Egy megállóban 3-4 ember tud max. felszállni úgy ha leszállt ugyanennyi !! És ezért még fizetünk is ! Katasztrófa !!”

Egy másik pedig azt írta, hogy „Szerintem inkább maradjatok otthon Üdv, egy pótlóbuszos túlélő, aki fel is fért a harmadikra, ami elment a megálló közelében.”

Valaki pedig arról írt, hogy „Varható még a mai nap folyamán esetleg egy metróleállás is? Jó volna mert még nincs elég káosz.”

Minderre pedig azt írta az egyik hozzászóló, hogy ”Kérés abszolválva, ha az is számít, hogy az M4 kihagyta Ujbudát, mozgólépcsőhiba miatt.”

Karácsony a fő felelős

A szerda reggeli káosz létrejöttében óriási szerepe volt annak, hogy Karácsony vezetése alatt az elmúlt két évben számos olyan megalapozatlan közlekedésfejlesztési és felújítási projekt indult el Budapesten, amely megbénította az autós forgalmat és a tömegközlekedést. Az augusztusban tapasztalható dugók, valamint a szakmai szervezetek figyelmeztetése ellenére a főpolgármester nem tett érdemi lépéseket az elviselhetetlen állapotok felszámolásáért, így megjósolható volt, hogy az iskolakezdés miatt tovább romlik a helyzet. 

A közlekedési válság kialakulásáért a Gyurcsány-show-val foglalkozó Karácsony a felelős, hiszen több döntést is a rendkívüli jogrend keretében egyedül hozott meg, továbbá a Tarlós István által előkészített projektek újratervezésével közel két évet vesztegetett el. 

Az időben összecsúszó felújítások és a kerékpársávok kijelölése miatt kialakult dugók huzamosabb ideje nehezítik meg a munkába igyekvő lakosok és az agglomerációból érkezők életét, anyagi károkat okoznak a szállítmányozási cégeknek és a turizmusnak, nem utolsósorban növelik a károsanyag-kibocsátást.

Karácsony Gergelynek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is odaszúrt Facebookon:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Terjed a rasszizmus a baloldalon

ĀXXI. Század: A külföldi munkavállalók, a határon túli magyarok, valamint a hazai etnikai és vallási kisebbségek elleni lázítás mellett a kínai- és oroszellenes kijelentések is egyre elterjedtebbek a szivárványkoalíció politikusai között

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom