Belföld

Petíció: ne kerülhessenek a könyvtárak gyermekpolcaira LMBTQ-kiadványok

Kérés a polgármesterekhez

Le a szexuális propagandával a könyvtárak gyermekpolcairól! címmel indított petíciót a Vasarnap.hu, a kezdeményezést pedig támogatja a CitizenGO nevű online keresztény közösség is.

Petíció: ne kerülhessenek a könyvtárak gyermekpolcaira LMBTQ-kiadványok
Fotó: Pixabay

A polgármestereknek szóló levélben azt írják, az elmúlt hónapokban LMBTQ-szervezetek az óvodák és iskolák után törvénybe ütköző módon a könyvtárak gyermekpolcait is célba vették, lobbiszervezeteik számtalan iskolába és könyvtárba kérés nélkül juttattak el a gyermekek szexuális befolyásolására alkalmas – gyakran mesekönyvnek álcázott – LMBTQ-propagandakiadványokat.

Magyarországon törvénybe ütközik gyermekek részére homoszexualitást vagy nemváltást népszerűsítő kiadványt megjeleníteni, programot bemutatni – hangsúlyozzák, hozzáfűzve, ennek ellenére az LMBTQ-lobbisták nem hagyják békén a gyermekeket, hanem kiskapukat keresve igyekeznek elérni őket iskolai programokon és könyvtári kiadványokon keresztül. A Magyar LMBT Szövetség például a gyermekvédelmi törvénycsomag hatályba lépése napján indított el egy diákoknak szóló LMBTQ-honlapot – többek között az Európai Bizottság finanszírozásával –, az Amnesty International az idei iskolakezdés előtt diákoknak is szóló LMBTQ-tananyagot küldött ki az iskoláknak, nemrég pedig a nagymarosi könyvtár gyerekrészlegére került ki a Meseország mindenkié című „mesekönyv”.

Az óvodák, az iskolák és a könyvtárak maradjanak a gyerekek számára biztonságos helyek, ahol nem tudnak LMBTQ-lobbisták a közelükbe férkőzni – indítványozza a petíció, arra kérve a polgármestereket, védjék meg településeik gyermekeit a homoszexuális–transzgender propagandától, ne engedjék, hogy LMBTQ-kiadványok érjék el a gyerekeket az intézményekben.

Kapcsolódó írásaink