Belföld

„Nem Brüsszel, hanem a magyar emberek dönthetnek majd a gyermekvédelmi törvényről”

Nem Brüsszel, hanem a magyar emberek dönthetnek majd a gyermekvédelmi törvényről népszavazáson - mondta Nacsa Lőrinc az Országgyűlés keddi ülésén.

„Nem Brüsszel, hanem a magyar emberek dönthetnek majd a gyermekvédelmi törvényről”
Nacsa Lőrinc: Brüsszel a szokásos eszközökhöz nyúlt a jogszabály miatt: zsarolás, fenyegetőzés, eljárások
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A KDNP politikusa közölte, a magyar baloldal és brüsszeli szövetségesei, valamint „az LMBTQ-propagandát kiszolgáló ngo-k” egész sora zúdított össztüzet Magyarországra, mert kimondta: a gyermekek nevelése, különösen a szexuális nevelése a szülők joga. 

Kitért arra, hogy Brüsszel a szokásos eszközökhöz nyúlt a jogszabály miatt: zsarolás, fenyegetőzés, eljárások. Felháborítónak tartotta, hogy az Európai Parlamentben (EP) egy meleg bosszúpornó miatt elítélt baloldali képviselő foglalkozik az üggyel.

Szerinte a baloldal ebben a kérdésben sem a magyar emberek mellé állt. Ha a baloldalon múlna, az óvodákban, iskolákban lehetne a szexualitást öncélúan bemutatni - közölte, hozzátéve, a baloldal a brüsszeli szövetségeseivel „egy hálószobakérdésből egy gyerekszobakérdést” csinál.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte, miről szól a törvény: sokkal súlyosabban lehet büntetni a pedofil bűncselekményeket.

Elmondta, a baloldal a vitában azt firtatta, miért nem tesznek a megelőzés érdekében. Ekkor született meg a szabályozás azon része, amely a kiskorúak védelmét szolgálja és kimondja: a szexuális nevelés joga a szülőé - magyarázta.

Szerinte a törvényt megpróbálták úgy feltüntetni, mintha a kiskorúak védelméről szóló rész pedofillá minősítette volna az eltérő identitással rendelkező csoportokat. Nem erről van szó, hanem arról, hogy ezek a csoportok abban a formában ne érintkezzenek kiskorúakkal - mondta.

Halász: A baloldal továbbra is nyíltan bevándorláspárti

Halász János (Fidesz) az afganisztáni kivonulással kapcsolatban fogalmazta meg aggodalmait. Szerinte az afganisztáni helyzet nélkül is erősödött a migrációs nyomás idén Európában; a migránsok bejutását a Soros-féle ngo-k továbbra is támogatják. Hozzátette: Magyarországon is aggasztó mértékben emelkedik az illegális határátlépések száma és növekszik az embercsempész-hálózatok aktivitása is. Félő, hogy Magyarországnak fel kell készülnie egy újabb, akár a 2015-ösnél nagyobb migrációs hullámra is - mondta.

Közölte, a nemzeti konzultáció eredményeiből látszik, a kormány továbbra is számíthat a magyar emberek támogatására a határvédelemben. A baloldal viszont továbbra is lebontaná a kerítést és beengendné a migránsokat - közölte. Hozzátette, a magyar emberek biztonságának garantálásához meg kell állítani Gyurcsányt és Karácsonyt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is úgy látta, hogy több milliós migránshullám is lehet. Szerinte az országukat elhagyó afgánokat a térségben kell tartani, nem szabad Európába hozni.

Közölte, a magyar kormány visszautasítja a migránsok betelepítését, fenntartja a határkerítést és biztosítja a határvédelmet.

Kapcsolódó írásaink