Belföld

Karácsony átnevelné a fővárosiakat

A főpolgármester életszerűtlennek tartja az eredményt, amely szerint egyedül őt alkalmazták jogszerűtlenül

Karácsony Gergely főpolgármesteri teendőit mellőzve országosan kampányol, és a dugókban szenvedő budapestieknek üzent. Minderről VV Zsolti Egy buszban című beszélgetős műsorának vendégeként nyilatkozott, ahol a volt valóságshow-szereplő többek között a miniszterelnöki ambícióiról, a budapesti dugókról és a nyelvvizsgabotrányáról is faggatta.

Karácsony átnevelné a fővárosiakat
A városvezető szerint az autósok tehetnek az idegtépő dugókról
Fotó: MH/Katona László

A fővárosban rendszeresen tapasztalható dugókkal kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott: „Szerintem ez egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik.” Megfogalmazása szerint a fővárosiak fordítva ülnek a lovon, mert sokan azt mondják, hogy ülök a dugóban, de nem, a dugó az én vagyok, aki éppen autóval megyek. A választási kampányban rendszeresen megígért előzetes egyeztetést ma már nem tartja fontosnak Karácsony. „Én abban hiszek, hogy azt kell csinálnunk, ami a közösséget szolgálja.”

A műsorvezető felrótta Karácsonynak, hogy egy óra eljutni a Nyugatitól a Blaháig, amire a főpolgármester röviden annyit mondott: „Szállj föl a villamosra, és ott vagy három perc alatt.” „Mondd ezt annak, aki a húst viszi az étterembe” – szúrt oda a riporter. „Ilyenkor nem a húsos (teherautós) szokott szólni, hanem mindenki más” – ismerte be Karácsony Gergely, hogy a fővárosiak többsége elégedetlen az intézkedéseivel, aki úgy érzi, ez a jövő, és meggyőződése szerint azért választották meg, hogy átalakítsa a fővárosiak életét.

„Te nem taníthattál volna a Corvinuson, ennek mennyi a valóságalapja?” – tette fel a kérdést VV Zsolti az egyetemi kinevezésével kapcsolatban, amire Karácsony úgy reagált: „Hát mit tudom én? Engem meghívtak az egyetemre tanítani, én leadtam a papírokat, és kineveztek tanársegédnek, ha valaki hibázott, az biztos, hogy nem én voltam. Megjegyzem, hogy szerintem a fél tanszék nem taníthatott volna akkor.”

A riporter emlékeztette Karácsonyt, hogy a vizsgálat szinte az összes kollégájára kiterjedt, de egyedül róla bizonyosodott be, hogy nem taníthatott volna, amit a főpolgármester nem tart élet­szerűnek.

Kapcsolódó írásaink