Belföld

Karácsony Gergely a dugókról: Szállj fel a villamosra

A nyelvvizsgabotrányával kapcsolatban a főpolgármester megint elárulta VV Zsoltinak, hogyha valaki hibázott, az biztos, nem ő volt.

Karácsony Gergely a dugókról: Szállj fel a villamosra
Karácsony Gergely szerint sokan azt mondják, hogy ülök a dugóban, de nem, a dugó az én vagyok - fogalmazott a főpolgármester -, aki éppen autóval megyek
Fotó: MH/Katona László

Karácsony Gergely volt VV Zsolti Egybuszban című beszélgetős műsorának vendége, ahol a volt valóságshow-szereplő többek között a miniszterelnöki ambícióiról, a budapesti dugókról és a nyelvvizsgabotrányáról is faggatta a főpolgármestert - írja a Mandiner. 

A fővárosban rendszeresen tapasztalható dugókkal kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott: „Szerintem ez egy nagyvárosban életszerű, hogy így történik.”

Karácsony szerint sokan azt mondják, hogy ülök a dugóban, de nem, a dugó az én vagyok - fogalmazott a főpolgármester -, aki épen autóval megyek.

A kérdésre, miszerint történt-e egyeztetés szakemberekkel, mielőtt meghozta közlekedéssel kapcsolatos döntéseit, a főpolgármester elmondta: „Azt kellett mérlegelnem, hogy csinálnék-e mást az előválasztási kampány miatt, ha igen akkor nagyon hasonlítanék Orbán Viktorhoz. Én abban hiszek, hogy azt kell csinálnunk ami a közösséget szolgálja.” 

Amikor VV Zsolti felrótta Karácsonynak, hogy egy óra eljutni a Nyugatiból a Blaháig, a főpolgármester röviden annyit mondott: szállj föl a villamosra és ott vagy három perc alatt. 

Mond ezt annak, aki a húst viszi az étterembe - szúrt oda a riporter. 

Ilyenkor nem a „húsos” (teherautós) szokott szólni, hanem mindenki más - ismerte be Karácsony Gergely, hogy a fővárosiak többsége elégedetlen az intézkedéseivel. 

Nyelvvizsga kapcsán: 

Te nem taníthattál volna a Corvinuson, ennek mennyi a valóságalapja? – tette fel a kérdést a VV Zsolti a nyelvvizsgabotránnyal kapcsolatban, amire Karácsony úgy reagált:

„Hát mit tudom én? Engem meghívtak az egyetemre tanítani, én leadtam a papírokat és kineveztek tanársegédnek, ha valaki hibázott az biztos, hogy nem én voltam. Megjegyzem, hogy szerintem a fél tanszék nem taníthatott volna akkor.

A riporter ezután felhívta Karácsony figyelmét, hogy a vizsgálat szinte az összes kollégájára kiterjedt, de egyedül róla bizonyosodott be, hogy nem taníthatott volna. 

„Hát, nem életszerű, de én nem ismerem a volt kollégáim dokumentációit” – hangzott a válasz.

Kapcsolódó írásaink