Belföld

Fidesz: Gyurcsányék kiszolgáltatták az országot

Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik kormányzásukkal csaknem csődbe vitték az országot, megduplázták az államadósságot, a devizaadósság arányát és az ország kiszolgáltatottságát is külföld felé - hívja fel a figyelmet a Fidesz.

Fidesz: Gyurcsányék kiszolgáltatták az országot
A bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Gyurcsány és a baloldal kormányzása alatt Magyarország totálisan kiszolgáltatottá vált a külföldi hitelezőknek, az IMF-nek és a Soros-féle spekulánsoknak és elveszítette a befektetők bizalmát.

Nem csak az államot adósították el devizában, hanem a családokat és az önkormányzatokat is.

A baloldal 2002 és 2010 között 200 milliárd forintról 7500 milliárdra növelte a családok eladósodását és 200 milliárd forintról 1200 milliárdra az önkormányzatok adósságát.

A baloldal kormányzásának a romjait a Fidesz-KDNP takarította el.

2010 óta pénzügyileg és gazdaságilag stabilizáltuk az országot, csökkenő pályára állítottuk az államadósságot, és harmadára csökkentettük a devizaadósság arányát.

Ma már nem kell az IMF-hez rohanni hitelért, mert a piac és a befektetők bíznak Magyarországban, szívesen finanszírozzák hazánkat államkötvények vásárlásával.

Felszámoltuk a devizahitel-korszakot, a családok megélhetését és otthonteremtését minden idők legszélesebb támogatási rendszerével segítjük - olvasható a közleményben.

Gyurcsány és jelöltjei ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát akarják folytatni, amellyel csaknem csődbe vitték az országot és eladósították a családokat, ezért meg kell őket állítani. Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! - hangsúlyozza a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink