Belföld

Kocsis Máté: Gyurcsányné egyszerűen nem mond igazat

Kötélidegek kellenek ahhoz, hogy Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára mai, devizahitelesekről szóló sajtótájékoztatóját higgadtan lehessen értelmezni - írta csütörtöki Facebook-posztjában Kocsis Máté.

Kocsis Máté: Gyurcsányné egyszerűen nem mond igazat
Kocsis Máté szerint Gyurcsányné egyszerűen nem mond igazat
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Fidesz frakcióvezetője rámutatott: elképesztő hamisság, amikor pont a baloldaliak izgulnak az általuk eladósított családokért, és felfoghatatlan hazugság, amikor mást tesznek felelőssé a 2010 előtti devizacsapdáért.

„Ez talán az eddigi legnagyobb kamu Klára asszonytól, de mondjuk akinek olyan személyi edzője van otthon, mint Gyurcsány Ferenc, annál biztosított a folyamatos fejlődés hazudozásban, hamis ígérgetésben, az emberek becsapásában. Önmagában már az is meglepő, hogy Dobrev Klára egy állami vagyon kijátszásából felhízlalt kommunista bankárcsalád sarjaként eljátssza a bankellenes szerepet, de vannak súlyosabb tények is” - szögezte le Kocsis Máté.

A frakcióvezető emlékeztetett: a Gyurcsány-korszakban tudatosan építették le az otthonteremtési támogatások valamennyi formáját, ezzel belehajszolva az embereket devizacsapdába, brutálisan megugrott a bankok számára előnyös hitelszerződések száma, melyeket sok esetben egyoldalúan módosítottak is, természetesen az emberek kárára. „Ez ellen az akkori kormány semmilyen intézkedést nem hozott, a pénzintézeteknél keletkező extraprofitból pedig Magyarország, a költségvetés semmilyen formában nem részesült, annak ellenére sem, hogy a devizahitel-állomány mérete már az egész ország gazdaságára nézve kockázatos volt. Aztán persze ezt a kockázatot is az emberekkel fizetették meg” - írta Kocsis Máté.

„Minderről elfelejtett Gyurcsány Ferencné említést tenni, ahogy arról is, hogy 2010 után az Orbán-kormány egymillió családot szabadított ki a devizacsapdából, például a hitelek forintosításával, a kedvezményes végtörlesztéssel, az árfolyamrögzítéssel és a Nemzeti Eszközkezelővel” - mutatott rá Kocsis, hozzátéve: ezeket az intézkedéseket a baloldal nem szavazta meg, ahogy nem támogatták a bankadót vagy a multik különadóját sem, pedig azok is kellettek a Gyurcsány-kormány alatt tönkretett ország talpra állításához.

„Hogy mindezek után épp Dobrev Klára emlegesse a devizacsapdát, a húr túlfeszítésének tűnik. Tényleg elég volt már belőlük, arra kérünk mindenkit, írja alá a petíciót” - zárta posztját Kocsis Máté.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom