Belföld

Milliós összegeket keresnek a baloldali parlamenti képviselők

Luxusfizetések

Miközben álságos módon Áder János köztársasági elnök leendő nyugdíja ellen tiltakoznak, milliós fizetéseket tesznek zsebre a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc ellenzéki szerepkörben tetszelgő bábjai.

Milliós összegeket keresnek a baloldali parlamenti képviselők
Fotó: MH

Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Keresztes László Lóránd (LMP) vagy Gyurcsány Ferenc (DK) képviselői juttatása havonta bruttó 2 421 600 forint – ezen felül több millió forintot kapnak költségtérítésekre, például lakhatásra, irodabérlésre vagy munkatársak alkalmazására. Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője ugyancsak zsíros összeget vesz fel, lévén havonta több mint hatmillió forintjába kerül az adófizetőknek.

Szintén nem a szegények és nélkülözők sorait erősíti Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára. Mivel ő az EP egyik alelnöke, havi kilencszáz eurós költségtérítés jár neki. Az összes Brüsszelben és Strasbourgban töltött munkanapért csaknem háromszáz eurós napidíj is a zsebébe vándorol, és a képviselőnő utazási költségeit is megtérítik. Összességében havonta akár tízezer eurót, azaz három és fél millió forintot is kereshet az EU-ban azzal, hogy rendre a saját hazája ellen szólal föl.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom