Belföld

Gyurcsány bagatellizálta a szemkilövetéseket

Már azt is elég nehéz higgadtan végignézni, hogy a lazáskodónak szánt fórumon Gyurcsány Ferenc bagatellizálta a szemkilövetéseket, de ami utána jött, az bármilyen alacsony vérnyomást az egekbe lendít - írta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Gyurcsány bagatellizálta a szemkilövetéseket
Gyurcsány Ferenc bagatellizálta a szemkilövetéseket
Fotó: MH/Katona László

A helyszínen lévő Skrabski Fruzsina egy ponton jelezte Gyurcsánynak, hogy van itt vele egy ember, akinek 2006-ban kilőtték a szemét. Erre Gyurcsány provokátornak nevezte, olyasfajtának, aki „darabra” jelenik meg a rendezvényeken, majd megtoldotta azzal, hogy „ahhoz képest” most szépen megmosta a haját.

Aki valaha is tűnődött azon, hogy milyen lehet a Gyurcsány-brigád lelkiismerete, toleranciája és szíve, az most megtudhatta. Semmit sem felejtettek, semmit nem bántak meg. Nem jöhetnek vissza - emelte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Objektum doboz

„Kedden Gyurcsány Ferenc egy fórumot tartott. Mivel 2006-ról szerettem volna interjút készíteni vele, először megpróbáltam e-mailen elérni, de elutasított, utána odamentem hozzá három áldozattal, de félrelöktek, majd Manninger Miksa, a Mandiner munkatársa kérdésére válaszolva a volt miniszterelnök kifejtette, hogy ez csak egy narratíva, hogy ő felelős, ekkor kiabáltam be, hogy itt van személyesen egy áldozat, Nagy László, akinek kilőtték a szemét. Aztán azt magyarázta, hogy itt van ez az alak, megmosta a haját - ott ez úgy jött le, hogy megpróbálja nevetségessé tenni.

Nagy László és én se voltam soha előtte Gyurcsány-fórumon, tehát nem igaz, hogy őt bármikor máskor provokáltuk volna. Most is próbáltam a legális csatornákon eljutni hozzá, de nem nyilatkozik, nem mer, és személyeskedéssel próbálja meg elleplezni a felelősségét, hogy 2006-ban két hónapon keresztül kínozták magyar emberek százait. Megverték őket, kilőtték a szemüket, megalázták őket. Van, aki emiatt öngyilkos lett, sokan lelkileg, fizikailag tönkrementek. Gyurcsány ezen viccelődött tegnap”- írja posztjában az újságírónő.

Kapcsolódó írásaink