Belföld

Szegedi színjáték: csak balos trükk Tóth Péter indítása

Az a terv, hogy a melegeket „genetikai hulladéknak” tituláló jobbikos eljátssza a szerepétaz előválasztáson, majd biztos egzisztenciával a háta mögött tovább segítheti Botkát

Az antiszemita jobbikos, a szegedi Tóth Péter dolga lesz a baloldali előválasztáson a momentumos frakcióvezető és városi tanácsnok, Mihálik Edvin felemelése. Gyurcsányné Dobrev Klára, Karácsony és Fekete-Győr is Szegeden járt, hogy alkut kössenek Botka Lászlóval – értesült lapunk.

Szegedi színjáték: csak balos trükk Tóth Péter indítása
Háttéralkuk, jobbikos gumigerinc. Jakab Péter, Botka László és Tóth Péter
Fotó: Tóth Péter Facebook-oldala

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a nyíltan fajgyűlölő jobbikost, Tóth Pétert támogatja az őszi baloldali előválasztás szegedi kampányában, ám forrásaink szerint ez színjáték, a Gyurcsány-show része. Annál is inkább, mert a közelmúltban Karácsony Gergely és Fekete-­Győr András is járt Szegeden, és információink szerint azt kérték a „független” Botka Lászlótól, hogy a helyi civilek inkább a momentumos Mihálik Edvint támogassák.

A Jobbiknak ugyanis Szegeden már a 2019-es önkormányzati választás idején is csupán kétszázalékos volt a támogatottsága, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlésben például a Mi Hazánk is megelőzte.

Az egykori Magyar Gárda-tag Tóth Péter 2014-ben még Botka László legádázabb politikai ellenfele volt, a polgármester és a szocialisták kapcsán például diktátori közegről beszélt, ám 2018 végére az MSZP-vel szakító Botkának ő lett az egyik legfontosabb szövetségese. Tóth akkor az ellenzéki lista negyedik helyéről nem került be a szegedi közgyűlésbe, ám fájdalomdíjként állást kapott a várostól a Szeged Pólus Nonprofit Kft.-nél, ahol a testvérvárosi kapcsolatokat ápolhatja.

Tóth Pétert ma a szegedi kényszerösszefogás potyautasaként emlegetik a városban, helyi forrásaink szerint most az a legfontosabb feladata, hogy a baloldali előválasztási kampányban ismertté tegye, felemelje a Momentum helyi frakcióvezetőjét, a város tanácsnokát, Mihálik Edvint.

„Így a káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik” – fogalmaztak informátoraink. Vagyis a momentumos jelölt nyilvánvalóan legyőzi a nyíltan antiszemita, a zsidókat „liberális söpredéknek”, a melegeket „genetikai hulladéknak” tituláló Tóth Pétert, aki viszont biztos egzisztenciával a háta mögött tovább éltetheti a városvezetést és az ellenzéki összefogást.

Gyurcsány és Botka februárban állapodott meg abban, hogy Csongrád-Csanád megye 1-es számú egyéni választókerületében az MSZP-s Szabó Sándor jelenlegi országgyűlési képviselőt támogatják, míg a 2-es számú körzetben a szegedi DK-s önkormányzati frakcióvezetőt, Binszki Józsefet.

Az alku azonban tavasszal borult, a polgármester kivonult a DK-s Binszki mögül Tóth Péter javára, mire Gyurcsány válaszul az 1-es körzetben ráindította az MSZP-s Szabóra Binszki Józsefet. A DK politikusa egyébként ügyvédként egymással érdekellentétben álló terheltek képviseletét vállalta a Czeglédy Csaba és társai ügyében folyó büntetőeljárásban, emiatt az ügyvédi kamaránál fegyelmi eljárás indult ellene.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom