Belföld

Visszaküldte Óbuda DK-s vezetője a belépőket

„Gyerekbarát” baloldal

Mint azt korábban megírtuk, a medence felújítására hivatkozva nem használhatták az óbudai napközis tábor gyerekei a Barátság park uszodáját.

Visszaküldte Óbuda DK-s vezetője a belépőket
Bús Balázs
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„A medencéket nem lehet használni, mivel nincs bennük víz, de ami még felháborítóbb, a rengeteg gyerek a tűző napon egy nem túl nagy, behatárolt betonplaccon ücsörög vagy mozog, mert a fák közé sem engedik őket, állítólag annyira elhanyagolt a terület, hogy veszélyes lenne a gyerekekre” – írta egy panaszos anyuka.

A szülők később petícióval fordultak Kiss Lászlóhoz, ám a DK-s polgármester válaszra sem méltatta őket. Bús Balázs önkormányzati képviselő, Óbuda korábbi fideszes polgármestere saját pénzén kétszáz strandbelépőt vásárolt a táborlakóknak a pünkösdfürdői strandra. Az önkormányzatnak csupán buszt kellett volna biztosítania a gyerekek elszállításához, de a városvezető erre sem volt hajlandó, Kiss László a strandbelépőket visszaküldte az adományozónak.

Bús Balázs minap közösségi oldalán tudatta, hogy a belépők felhasználását a DK-s polgármester érthetetlen módon megtiltotta a táborvezetőknek. Ezért a strandbelépőket – amelyeket az óbudai Fidesz-frakció tagjai további kétszáz darabbal megfejeltek – a szalézi táborban nyaraló óbudai gyerekeknek és a JövőBarát Alapítvány programjában részt vevő lakótelepi, rászoruló gyermekeknek adták át. Bús Balázs a Barátság park jövője kapcsán lapunknak korábban azt mondta: „Elkezdődött a napközis tábor lerohasztása, amely egyenesen fog elvezetni a Barátság park privatizációjához.”

Kapcsolódó írásaink