Belföld

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány - mondta a miniszterelnök a közösségi oldalán feltöltött videóban.

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány
Fontos bejelentés. Hamarosan - írta közösségi oldalán Orbán Viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt - jelentette ki Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban.

Objektum doboz

Brüsszel most a gyermekvédelmi törvény és az oktatási törvény módosítását követeli. Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult, ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást - mondta el a kormányfő, majd hozzátette: nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal.

A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményeznek öt kérdésben.

Az öt kérdés:

1. Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemi átalakító kezelések?

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Azt kérem Önöktől, hogy közösen mondjuk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtuk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátette: akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt.

„Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog.”

Kapcsolódó írásaink