Belföld

A kormány elszánt a Brüsszel elleni vitában

Lapunk információi szerint a magyar kormány elszánt a Brüsszel elleni vitában a gyermekvédelmi törvény fenntartása és a népszavazás megtartásának tekintetében, maga a népszavazás pedig megtartható lesz a jövő évi választások előtt.

A kormány elszánt a Brüsszel elleni vitában
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Tudomásunk szerint hosszas egyeztetés előzte meg a kormány részéről azt, hogy ez az öt kérdés szerepeljen majd a népszavazás szövegében, melyek mindegyike kiállja az alkotmányossági próbát.

A kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazásnál nem lesz aláírásgyűjtés és aláírás-ellenőrzés.

Információink szerint 2022 január végén, legkésőbb február elején meg lehet majd tartani a gyermekeink védelméről szóló népszavazást.

Az öt kérdés a következő lesz majd: 

1. Támogatja-e Ön, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön,  hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemi átalakító kezelések?

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Azt kérem Önöktől, hogy közösen mondjuk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtuk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra - fogalmazott Orbán Viktor szerdai bejelentése során.

Kapcsolódó írásaink