Belföld

Vona Gábor cikinek tartja korábbi önmagát

Sok mindent szégyell a múltjából, és nem szereti visszanézni a korábbi önmagát Vona Gábor, a Jobbik egykori elnöke.

Vona Gábor cikinek tartja korábbi önmagát
Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A korábbi szélsőjobboldali politikus a Blikknek adott interjújában vallott erről. „Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok. Nem szeretem visszanézni a korábbi önmagamat, mert cikinek találom, de megtagadni se szeretném, mert amin átmentem, az segített, hogy azt tudjam képviselni, amit most: ki kell emelkednünk a törzsi háborúskodásból” - mondta a lapnak a volt pártelnök.

A Magyar Gárdával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy sokak szemében egy szélsőjobboldali szabadcsapat, ami a magyarországi cigányság és zsidóság és úgy általában a kisebbségekkel szemben jött létre, de ez szerinte nem igaz, a gárda valójában Gyurcsány Ferenc 2006-os eseménykezelésének reakciójaként jött létre. Hozzátette: abban ugyanakkor érez felelősséget, hogy sok náci és nyilas csapódott hozzájuk, és nem szűrték a jelentkezőket.

Vona úgy látja, az egykori radikális Jobbikkal szimpatizálók árulónak látják őt és haragszanak rá, ez az oka annak, hogy már csak minimális kapcsolata van a régi harcostársaival. Jakab Péter, a párt jelenlegi elnöke is bírálta őt, ami Vonának nem esett jól, de nem akart rá érdemben reagálni.

Kapcsolódó írásaink