Belföld

Megelégelték a főpolgármester halogató politikáját a romák is

Elfeledett ígéretek

A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat megunta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem tartja be választási ígéreteit – mondta lapunknak a roma önkormányzat képviselője, Abházi József, aki több javaslatot is tett az előrelépés érdekében.

Megelégelték a főpolgármester halogató politikáját a romák is
Fotó: MH/Purger Tamás

„A választások előtt Karácsony azt ígérte, hogy a zuglói romaprogramot a fővárosban is megvalósítják, ám semmi nem történt, inkább visszalépést tapasztalunk. A romáknak egy önálló művelődési központot ígért, ám a meglévő oktatási és kulturális központ egy részét is eladták. Tarlós István főpolgármestersége idején több cikluson keresztül sikeresen tevékenykedett a romaügyi referens, és az eddigiek azt mutatják, hogy a roma-ügyekért is felelős budapesti főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor más feladatai mellett elvész a romák ügye” – fejtette ki a képviselő.

A halogatást megunva Abházi azt javasolja, hogy a testület esélyegyenlőségi és a fővárosi romák felzárkóztatásával foglalkozó főosztály létrehozását kezdeményezze Karácsonynál, amelyet egy főtanácsos vezethetne. „Egy ilyen főosztály több kérdéskörben lehetne illetékes, hiszen a cigányság problémái összetettek, a lakhatástól a foglalkoztatáson keresztül az oktatásig számos területet ölelnek fel. Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek csak a választásokig voltak fontosak a romák, kihasznált bennünket, ám nem lehet baleknak nézni Budapest legnépesebb nemzetiségét” – hangsúlyozta Abházi József.
 

Kapcsolódó írásaink

Demszky után Karácsony plázsterve sem vált be

ĀKülönböző urbanisztikai eszközökkel, a városlakókkal közösen próbáljuk ki és mutatjuk meg, hogyan lehet máshogy használni egy betonba öntött közterületet – szólt a beharangozó. Kiderült: sehogy